Sarıgöl'ün Dindarlı Köyü'ne yaklaşık 5 yıl önce yerleşen Nihat Keskin (41) ile imam nikahıyla yaşadığı Gülbahar Acar (39), dün sabah saatlerinde işe gitmek üzere evden çıktı. Keskin çalışmak için tarlaya, Acar ise bir süre önce temizlik görevlisi olarak işe başladığı okula gitti. Maddi durumları iyi olmayan ve bu yüzden elektrikleri de kesilen çiftin çocukları Ali Acar (1), Sinem Acar (3) ve Sıla Acar (4) ise evde kaldı. Eşinden boşanamadağı için resmi nikah kıyamayan Gülbahar Acar ile Nihat Keskin, evdeki kömür sobasını da çocukların üşememesi için yanık bıraktı. Bir süre sonra sobanın borusunun çıkmasıyla evde yangın başladı. Gülbahar Acar'ın kısa süre içinde gelip, kontrol etmeyi planladığı üç çocuğu yangında yaşamını yitirdi.

DUMANDAN ZEHİRLENDİLER

Evde yapılan incelemenin ardından, yaşamını yitiren üç çocuğun cesetleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Bugün yapılan otopside, ilk belirlemelere göre, üç kardeşin dumandan zehirlenerek yaşamlarını yitirdikleri anlaşıldı. İleri tetkik için de vücutlarından parça alındı. Üç çocuğun cenazeleri, Sarıgöl Belediyesi'nin gönderdiği cenaze aracındaki bir tabutun içine konuldu. Yakınlarına teslim edilen, tek tabut içindeki üç çocuğun cenazelerinin, bugün ikindi namazının ardından Dindarlı Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.


YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER


Evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden 1 yaşındaki Ali, 3 yaşındaki Sinem ve 4 yaşındaki Sıla Acar'ın cenazeleri otopsinin ardından yakınları tarafından Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Dindarlı Köyü'ne getirildi. Aynı tabuta koyulan üç kardeş, önce Dindarlı Köyü'ndeki amca İrfan Keskin'in evine götürüldü. Burada helallik alınırken çocukların yüzleri son kez anne Gülbahar Acar (39) ve baba Nihat Keskin'e (41) gösterildi. Acıya daha fazla dayanamayan anne ve baba, sinir krizi geçirdi. Yere yığılan baba ile anne gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren Gülbahar Acar, köylüler tarafından otomobille Sarıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra cenazeler köy camisine götürüldü.

Buradaki törene Sarıgöl Belediye Başkanı CHP'li Ömer Karcı, köylüler ve çocukların yakınları katıldı. İkindide kılınan cenaze namazının ardından üç kardeş, gözyaşları arasında, köy mezarlığında yan yana toprağa verildi. Anne Gülbahar Acar'ın hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve durumunun iyi olduğu bildirildi.