Afyonkarahisar'ın Işıklar Beldesi'nde yaşayan 85 yaşındaki Kurban Barlas ve oğlu 57 yaşındaki Emrullah Barlas geçen yılın ağustos ayında kaybolmuştu. Ağabeyi ve kardeşinden haber alamayan Süleyman Barlas, jandarmaya giderek kayıp başvurusu yapmış, bunun üzerine jandarma ekipleri baba ve oğulu arama için çalışma başlatmıştı. Ancak uzun süren aramalar sonuçsuz kalmış, baba ve oğul bulunamamıştı.

Baba ve oğlunun oturduğu eve yakın bir bölgede bulunan tuğla fabrikası çalışanları dün yemek molası verdikleri sırada kayalıkların içindeki oyukta iki cesedi fark etti.

İşçilerin haber vermesi ile olay yerine gelen jandarma ekipleri, çürümeye yüz tutmuş cesetleri inceledi. İnceleme sonrası cesetlerin 1 yıldan fazla süredir kayıp olan Kurban ve Emrullah Barlas'a ait olduğu tespit edildi. Cesetler daha sonra otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Evli olmayan ve kendilerinden başka kimseleri bulunmayan baba ve oğlunun 5 koyunla geçimlerini sağlamaya çalıştıkları öğrenildi.

Cesetler üzerinde yara ve darp izin bulunmazken, baba ve oğlunu define aramak adına oyuğa girmiş olabileceği ve içerideki zehirli gazdan dolayı ölmüş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.