Ağla Köyü'nün üstünde bulunan Sandıras Dağı'na kamp kurmak için çıkan Muğla Üniversitesi dağcılık gurubu öğrencilerinden oluşan 14 kişilik dağcı grubu, dönüş yolunda çıkan tipi nedeniyle Gökçe Ovacık Gölü civarında mahsur kaldı. Öğrenciler telefonla Köyceğiz Kaymakamlığı'nı arayarak yardım istedi. Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici yaptığı açıklamada, "Gelen yardım çağrısının ardından vakit kaybetmeden Muğla Valiliğimizle beraber ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Şu anda iş makineleri, Sivil Savunma, jandarma ve sağlık ekipleri dağcılara 4 saatlik bir çalışmanın ulaştık. Dağcılarla telefonla irtibatımız var ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söylediler ben de ekipteki arkadaşlarla beraber toplanma ve hareket merkezinde durumu yakından takip ediyorum" dedi.

Muğla İl Afet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri ile birlikte yapılan arama sonucunda 14 dağcıya ulaşıldı. Köyceğiz kaymakamı Yücel Gemici yaptığı açıklamada, "Saat 23.50 de jandarma ekipleri dağcıların yanına ulaştı. Ağla köyünden 10 kilometre uzaklıktaki Gökçe Ovacık Gölü civarında oldukları tahmin ediyoruz. Şu anda yoğun kar yağışı olduğundan kampçıları alabilmek için greydarler yol açıyor. Öğrencilerin sağlık durumları iyi olduğunu öğrendik" dedi.


ÖĞRENCİLER DAĞDAN İNDİRİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, Sandıras Dağı'nda mahsur kaldıktan sonra ekiplerce kurtarılan 14 öğrenci, ilçeye bağlı Ağla Köyü'ne getirildi. Burada Orman İşletme Müdürlüğü misafirhanesine getirilen öğrenciler şömine ve elektrikli sobanın başına geçerek ısındı.

Grup lideri Özgür Püsküllüoğlu, "Programıza uyduk. Bugün öğleden önce dönüş yoluna çıktığımızda ani bastıran sis yüzünde beklemeye kaldık. Ekiplere haber vererek yardım talebinde bulunduk. Yerimizi ve koordinatlarımızı bildirdik. Yardım talebimiz sonrasında 6 saat içinde bize ulaşıldı. Herhangi bir sıkıntılı durum yok. Arkadaşlarımızın hepsinin sağlığı yerinde. Kısa sürede yardım taleplerimize cevap veren ve bizleri kurtaran tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum" dedi.