Yaklaşık 20 yıl önce yakalandığı kas hastalığı nedeniyle 14 yıldır tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Hadi Tunca, yaptığı araştırmalar sonunda, Danimarka’daki bir firmanın, yürüme engellilerin ayağa kalkmalarını sağlayan alet yaptığını öğrendi. Firmayı arayan Tunca, aletin fiyatının 4 bin Euro olduğunu söylenince satın almaktan vazgeçti. Daha sonra durumu anlattığı makine mühendisi arkadaşı Özkan Sofuoğlu, kendisine benzeri bir alet yapabileceğini söyledi.

İki ay önce harekete geçen Özkan Sofuoğlu, 'Kaldıraçlı Yürüteç' adını verdiği aleti yaptı. Aletin 4 bin liraya malolduğunu belirten Sofuoğlu, "Aletin özellikle iyileşebilme umudu olan yürüme engellilere çok yararı olacağını düşünüyorum. Alet, 'Ben artık ayağa kalmak istiyorum' diyen yürüme engelliler için umut ışığı olabilir. İsteyen yürüme engelliler için bu aletten yapabilirim" diye konuştu.

Artık bu alet sayesinde ayağa kalkabildiğini belirten Tunca da "En büyük hayalim gerçekleşti. Bazı ihtiyaçlarımı tek başına karşılamaya başladım. Ayrıca 14 yıldır çalışmayan bacak kaslarımı bu şekilde kendi başıma çalıştırma imkanı bulabileceğim" dedi.