Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören 1500 kız ve erkek öğrenci, üniversite yönetiminin desteğiyle haftalarca prova çalışması yaptı. Oyun için 1500 kız ve erkek öğrenciye tişört bastırıldı. Kızlar beyaz, erkekler de kırmızı ve önlerinde Türk bayrağının yer aldığı tişörtlerle gösteriye çıktı.

Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki 'Harmandalı Zeybeği' gösterisini, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Rektör Prof.Dr. Mansur Harmandar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de izledi. Gösteride, 1500 öğrenci ortadaki folklor ekibinin çevresinde daireler oluşturarak büyük bir coşkuyla 'Harmandalı Zeybeği' oynamaya başladı. Renkli görüntüler içinde başarılı bir oyunun sergileyen öğrenciler, oyunun sonunda büyük alkış aldı. Daha önce Türkiye'deki üniversiteler arasında 730 öğrenci ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde olan rekoru, geçen yıl 1250 öğrenciyle kıran Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, bu yıl 1500 öğrencinin katılımıyla kendi rekorunu kırdı. Rektör Prof.Dr. Harmandar, şöyle dedi:

"1500 öğrencimiz zeybek gösterisi yaptı. Zeybek bizim öz kültürümüzdür. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında üniversitemizde 1500’ün üzerinde bilim ve sanat etkinlikleri yapıldı. Tüm çalışanlarımız çok yoruldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile şenliklerimizi birleştirerek kutlamayı başardık. Bunda da başarıya ulaştık. Amacımız 2023 arkadaşımıza folklor oynatmaktı. Üniversitemizde zeybek oyununu öğrencilerimize sevdirmek istiyoruz."