Yeni bir hayat umuduyla denize açılan kaçaklar Muğla Bodrum'da ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bir şişme botla denize açılan kaçaklar, fırtına nedeniyle mahsur kaldılar. Güvenlik güçlerine haber veren kaçaklar, bot batmadan hemen önce ekipler tarafından kurtarıldı. 18 kaçak kurtarıldıktan sonra şişme bot battı.

Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonda, Afganistan uyruklu 18 kaçak yakalandı.

Gece Akyarlar Koyu'ndan 6 metrelik şişme botla yola çıktıkları tespit edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 18 kaçak, Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalıştıkları sırada, fırtına yüzünden Akyarlar açıklarında mahsur kaldı.

Güvenlik güçlerinden yardım isteyen kaçaklar, uzun süre dalgalarla mücadele etti. Kaçaklar, TCSG 1 Nolu Sahil Güvenlik Botu'nun bölgeye ulaşmasıyla son anda kurtarıldı. Şişme bot ise battı. Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar, Milta Marina'daki Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığına getirildi.

Islanan ve üşüyen kaçaklara battaniye verildi, sıcak içecek ikram edildi. 18 kaçak, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı işlemleri için Yabancılar Şubesine sevk edildi.