Kurumları zamanla yarıştıran bebek, Osman ve Nergis Söğüt çiftinin ilk çocuğu, geçen perşembe günü Özel Park Hastanesi'nde dünyaya geldi. Henüz ailesinin isim bile vermediği 'Söğüt bebek'in doğmunu yaptıran Dr. Münir Pehlivanoğlu, kalp anomalisi (Kalpteki ana damarların ters gelişmesi) sorunu nedeniyle cerrahi müdahale yapılması gerektiğini belirtti. Afyonkarahisar'da bu ameliyatı yapacak donanımda hastane bulunmaması nedeniyle, bebeğin İstanbul'da Siyami Ersek Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

UÇAK VE HAVALİMANI İÇİN ZAMANLA YARIŞ

Sevk için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. Ancak kış şartları nedeniyle kara yolculuğunun bebeğin hayatını tehlikeye sokacağı kaydedildi. Tedavi gördüğü hastanede yolculuk için hazırlanan bebeğin önce ambulans helikopterle İstanbul'a götürülmesi kararı alındı. Fakat hava şartlarının helikopterin havalanması için elverişli olmaması yüzünden bundan da vazgeçildi. Bebeğin durumunun ciddiyetini öğrenen Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçti. Ankara- Afyonkarahisar arasındaki telefon trafiği sonunda Sağlık Bakanlığı ambulans uçak tahsis etti. Ankara'dan havalanan ambulans uçak, hava şartları ve buz çözücü eksikliğinden dolayı Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na inemedi. Bunun üzerine uçak rotasını Kütahya Zafer Havalimanı'na çevirdi.

HAVALİMANI AÇILDI


Afyonkarahisar'a 40 kilometre mesafedeki Zafer Havalimanı'nın, 19 Ocak Cumartesi saat 17.45'te iniş yapan İstanbul uçağının ardından, pazar akşamına kadar uçuş olmadığı için kapalı olduğu bildirildi. Acil çağrı üzerine Zafer Havalimanı'nda yetkililer alarma geçti. Kısa süre içinde tüm yer hizmetleri, güvenlik personeli, itfaiye, ambulans ve apron görevlileri havalimanında görev başı yaptı. Pistin ışıkları açıldı, kule uçakla bağlantı kurdu. Ankara'dan gelen ambulans uçak, cumartesi günü saat 22.15'te sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Ambulans uçağın iniş yaptığı sırada Park Hastanesi'nden kuvözde taşınan 'Söğüt bebek', tam donanımlı bir ambulansla Zafer Havalimanı'na gitti. Tam donanımlı ikinci bir ambulans ise Söğüt bebeğin içinde bulunduğu ambulansı takip etti. Sorunsuz şekilde havalimanına getirilen bebek, ambulanstaki son kontrolün ardından uçağa alındı.

UÇAK İSTANBUL'A İNENE KADAR PİSTTE BEKLEDİLER

Ambulans uçağın kalkışından sonra bu kez pistte heyecan dolu bekleyiş başladı. Uçağın olası bir sorun nedeniyle geri dönme ihtimaline karşı koordinasyonu yürüten Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Başhekimi Dr. Hamza Göyün ve Havalimanı İşletme Koordinatörü Nedim Uzun, havalimanı ve 112 çalışanları, ambulans uçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inene kadar bekledi.

İlk kez ambulans uçağın iniş yaptığı Zafer Havalimanı'nda hasta bir bebeğin tedavisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Koordinatör Uzunkaya, bebeğin sağlığına kavuşmasını umut ettiklerini söyledi.

HAVA AMBULANSI UMUTLARIMIZI ARTIRDI


Bebeklerinin karayoluyla nasıl gideceğini düşündüklerini anlatan anne 28 yaşındaki Nergis Söğüt, hava yoluyla İstanbul'a gitmesinin kendilerini çok umutlandırdığını belirtti. Ameliyat olacak bebeği için herkesin dua etmesini isteyen Nergis Söğüt, tedavi sürecinde katkı sağlayanlara teşekkür etti. Bebeğin ambulans uçakla gönderilmesinin ardından baba 35 yaşındaki Osman Söğüt, karayoluyla İstanbul'a gitti. Siyami Ersek Hastanesi'nde tedaviye alınan Söğüt çiftinin kızları, bugün ameliyata alınacak.