Milas’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, 250 haneli, 980 nüfuslu Fesleğen Köyü’ndeki evlere su getirilmesi için 1990 yılında proje hazırlandı. Köylere Hizmet Birliği ve Kaymakamlık tarafından 2000’li yılların başında su deposu yaptırıldı ve şebeke döşendi. Ancak zaman zaman depo, zaman zaman da şebekede oluşan arızalar, her defasında giderilmeye çalışılmasına karşın başarılı olunamadı. Bu nedenle de evlerin musluklarından sürekli su akmadı. Köylüler de çareyi katırlarla eşeklerle traktörlerle su taşımakta buldu. Köy sakinlerinden 72 yaşındaki Hediye Öz, "Depo ve şebekedeki arızalar giderilemeyince sularımız da düzenli akmadı. İçme ve kullanma suyumuzu üç kilometre uzaklıktaki Zitlik Deresi’nden katırlarla, eşeklerle, traktörlerle taşıyoruz. Su deposu ve şebeke var ama evlerimizde su yok. Yıllardır aynı çileyi çekiyoruz" dedi.

Köy muhtarı Muhittin Durmaz da en son bir yıl önce şebekeden su aktığını belirtti. Durmaz, "Arızalar nedeniyle sık sık sular kesiliyor. Şu anda yaklaşık 3 bin lira elektrik borcumuz var. Şebeke sorunlarına elektrik faturası da eklenince suyumuz hiç akmaz oldu. Elektriği ödüyoruz, şebeke patlıyor. Şebekeyi yapıyoruz, elektrik parası birikiyor. Su deposu ve şebeke hemen hemen her yıl tamir ediliyor. Şu anda tespit ettiğimi iki noktada patlak var. Çaresiziz yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise Fesleğen Köyü’ndeki su sorunuyla ilgili olarak geçmiş yıllarda çalışma yapıldığını söyledi. Köylülerin zaman zaman sıkıntılarını ilettiğini kaydeden Atçı, "Bu şikayetler geldiğinde İl Özel İdaresi İçme Suları Şube müdürlüğü yetkilileri köye giderek incelemede bulunuyorlar. Arıza varsa ihalesini yapıp sorunu çözüyoruz. Ancak şu an için Fesleğen’den bize gelen şikayet olmadı. Perşembe günü konuyu inceleteceğim" dedi.