Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santralleriyle kömür ocaklarının özelleştirilmek istenmesini protesto etmek amacıyla Türk-İş, Tes-İş ve Maden-İş sendikalarının organizasyonunda Milas’ta 'Özelleştirmeye Hayır Emek ve Bağımsızlık Yürüyüşü Mitingi' düzenlendi. 20 ilden gelen yaklaşık 25 bin işçi ve yakınları dün saat 11.00’den itibaren Milas Stadı’nda toplanmaya başladı. Yürüyüş ve mitinge CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, Türk-İş Sendikası Genel Sekreteri Nazmi Irgat, Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçıl, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tes-İş Genel Başkanı Hasan Tahsin Zengin, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Milas Stadı’ndan mitingin yapılacağı Ata Park’a kadar yapılan yürüyüş sırasında Milaslılar balkonlardan Türk bayrakları sallayıp Atatürk posterleri açarak destek verdi. Bazı yaşlı kadınlar da balkonlarda dua etti. Yürüyüşe katılanlardan bazıları boyunlarına, ayaklarına, ellerine zincir bağlayarak yürüdü. Davullu zurnalı yürüyüş sırasında tabut, ayakkabı kutulları taşıyanlar oldu. Nasreddin Hoca kılığındaki Yatağan Madenler Ortaokulu 6’ıncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Emir Can eşeğin üzerinde 'Parayı veren bu sefer düdüğü çalamayacak' yazılı pankart taşıdı.

Ellerinde 'Kölelik düzenine hayır', 'Evlek evlek sattık böyle böyle baktık', 'Yetti artık sattırmeyecez', 'Dik dur erim seninle beraberim', 'Temizlik şart', 'Sonunuz Mübarek olsun', 'Santraller madenler bizimdir', 'AK Parti’nin kutusu patladı' pankartları taşıyan yürüyüşçüler, 'Şalter inecek, hükümet gidecek', 'İş ekmek yoksa barış da yok', 'Dişe diş kana kan sattırmayacağız Erdoğan', 'KİT’ler vatandır vatan satılamaz', 'Ankara yolumuz olursa olsun sonumuz' sloganları da attı. Yürüyüşe ateşi tüten tenekeden yapılmış bacaları baretlerine takarak katılan Somalı işçiler dikkat çekti. Somalı işçilerden Ramazan Yurdakul da burnundan sigara dumanı çırakarak 'İşçi burnundan' soluyor mesajı verdi.

Miting alanında konuşan Maden İş Sendikası Genel Bbaşkanı Nurettin Akçıl Milas’taki üç santral ve madenlerin yıllık karlarının 350 milyon lira olduğunu hatırlatarak, "Santraller tam bir ballı kaymak. Biz bu ballı kaymağı işletmelerimizi satın alacakların boğazında durdurmayız. Bu işletmeler özelleştirilirse sadece bu işletmelerde çalışanlar iş ve ekmek kapısından olmayacak, bölgeni can damarı kesilecek" dedi. Akçıl konuşması sık sık atılan 'Hükümet istifa', 'Hırsız var', 'Sattıracakmıyız' sloganları ile kesildi.

Tes-İş Sendikası Başkanı Nazmi Irgat da "Kamu kurumlarını yok pahasına satmayın, peşkeş çekmeyin, yağmalamayın, rant uğruna yok etmeyin. Karşı çıktığımız için vatan haini, düşman ilan edildik. 24 Ocak’ta Ankara’da olacağız. 105 gündür süren direnişimiz devam edecek" dedi.

Mitingin ardından 'Pusula' isimli müzik grubu konser verdi. Mitinge katılanlar konser sonrası olaysız dağıldı.