Muğla’nın Çırpı köyünde oturan Mehmet ve Demet Özsoy çifti ilk çocukları için gün sayarken doğum sancıları tutan anne Demet Özsoy Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Araçla getirilen anne Acil servis’te ilk müdahalesi yapılırken çocuğun dünyaya geldiği fark edildi. Bir taraftan acil servis anneye müdahale ederken, doğum servisi doktorları da bebeği dünyaya getirmek için mücadele etti.
Genç anne Demet Özsoy, yapılan tüm müdahaleye rağmen solunum yetmezliğinden hayatını kaybetti. Çocuğu kurtarmak için zamanla yarışan doğum servisi ekipleri annenin hayatını kaybetmesinin ardından bebeği kurtardı. Sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebek Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğum servisi kuvözünde tutuluyor.

Babaanne Ayşe Özsoy, gelininin geçmişte sağlıkla ilgili bir probleminin bulunmadığın söylerken, “Saat 08.00 sıralarında rahatsızlandı ve araçla buradan Muğla’ya götürdük. Hastanede önce Acil servis’e aldılar. Ardından hemen doğum servisine yatırdılar. Gelinim bu sırada rahatsızlanmış ve uzun süre müdahale ettiler. Fakat kurtaramamışlar. En azından bebeği kurtarmak için doğum servisinde bulunan doktor ve hemşireler torunumu kurtarmış. Şu anda hastanede küvözde tutuluyor. Torunumun adını ölen eşimin adı olan İsmail koyduk” dedi.
Demet ve Mehmet Özsoy çiftinin Nisan 2011 ayında evlendikleri öğrenilirken, hayatını kaybeden genç gelinin eşine kaçarak evlendikleri öğrenildi.

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Fahri Tuna, Demet Özsoy’un hastaneye geldiğinde doğum sancıları nedeniyle Doğum servisine yerleştirildiğini belirterek, “Hasta doğum servisine kaldırıldıktan sonra bayılmış. Uzun süre hastayı ayıltmak için doktorlarımız müdahale etmiş. Fakat annenin vefatından sonra Doğum servisi ekipleri bebeği kurtarmak için yoğun bir müdahalenin ardından bebeği anne vefat ettikten sonra yaklaşık üç dakika içinde kurtarmış. Bana gelen ilk bilgiye göre ölüm, akciğer embolisinden kaynaklanmış. Bebek 2 kilo 800 gram dünyaya geldi ve şu anda doktor ve hemşirelerimiz nezaretinde gözetimde tutuluyor” dedi.