Birleştirilmiş sınıf uygulamasının yapıldığı ilkokullarda, 4+4+4 eğitim sistemine geçiş sebebiyle sıkıntı yaşanıyor. Mevzuata göre sınıf mevcudu 30'un üzerinde olan okullarda, iki öğretmen görev alabiliyor. 1. ve 2. ile 3. ve 4. sınıflara birer öğretmen ders veriyor. Sınıf mevcudu 30'un altında kalan bazı köy okullarında ise dört sınıf birarada eğitim görüyor. Bu durumdaki Gökçeler Köyü İlkokulu'nda da İsmail Kocabaş, hem müdürlük yapıyor hem de üç sınıfa aynı anda ders veriyor. İlkokulda öğrenci mevcudu 26 olduğu gerekçesiyle Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, "İki öğretmen fazla" diyerek birini geri aldığını belirten Gökçeler Köyü Muhtarı Süleyman Tekeli, "Günde yaklaşık 6 saat ders işleniyor. Öğretmen, bir sınıfa sadece 1,5 saat zaman ayırabiliyor. Bir sınıfa ders verdiği sırada diğerleri okuma yazma çalışması yaparak sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Öğretmenimiz, öğrencilerle ilgilenmenin yanında müdürlük de yapıyor. Okulumuzda hizmetli dahi yok." dedi. Simav'da 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen depremde okullarının yıkıldığını anlatan Muhtar Tekeli, "Okulumuzu yeniden yaptık. O zaman başka öğretmenimiz de vardı, üç ay önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alındı. Okulumuza bir öğretmen daha atanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Öğretmen Kocabaş konuyla ilgili açıklama yapmazken duruma tepki gösteren öğrenci velileri ise bir an önce öğretmen atanmasını istiyor. Okullarından ve öğretmenlerinden çok memnun olduklarını belirten velilerden Hatice Tekeli, "Okulumuzu çok seviyoruz. Öğretmenimiz de çok gayretli ama üç sınıfın birarada ders görmesiyle çocuklarımız etkilenmektedir. Bu şartlar, çocuklarımızın başarısını etkilemektedir." dedi. İlkokulun 90 yıllık olduğunu vurgulayan İnci Tekeli de, "Büyüklerimiz bu okuldan mezun oldu, biz bu okuldan mezun olduk. Şimdi ise çocuklarımızın eğitimi eksik kalmaktadır. Acilen okulumuza yeni bir öğretmenin atanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Okulunu ve öğretmenini çok sevdiğini belirten 3. sınıf öğrencilerinden Mehmet Erensel ise, "Okulumuz çok güzel, öğretmenimiz çok iyi ama bazı zamanlar derslerimiz, alt sınıftaki öğrencilerle karışıyor." dedi.