Acı haberi alan anne ve akrabaları minik çocuğun cesedi kendilerine gösterilmeyince sinir krizleri geçirdi. Kocası cezaevinde olan annenin feryatları yürekleri dağladı.

Kaza; bu sabah saat 08.10 sıralarında İncirliova Kazakkahve mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Denizli-İzmir seferini yapan makinist Serkan Özdemir yönetimindeki 32354 sefer sayılı yolcu treni sabah 08.00’de Aydın garından hareket etti. Tren Kazakkahve Mevkiinde bulanan hemzemin geçide geldiği sırada 100 metre ileride dedesi Sezgin ve anneannesi Ayşe Üşüntü bağı 50 Kr’a satılan otlardan toplarken tren yolunda oynayan Şenol İdi (3) isimli çocuğa çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolcu treninin altına giren küçük çocuk, 20 metre sürüklendikten sonra feci şekilde can verdi.

Kazanın ardından ot toplamak için beraberlerinde getirdikleri torunlarını trenin altındaki cansız bedeni gören Sezgin ve Ayşe Üşüntü yaşadıkları okun etkisinden uzun süre kurtulmadı. Acı haberi alan anne Kezban İdi ve 53 gündür cezaevinde bulunan baba Ömer İdi’ni kardeşi Sezgin İdi, sinir krizleri geçirdi. Kazanın ardından taşkınlık yaşanmaması için ambulansa konulan Şenol’un cesedini görmek isteyen anne ve akrabalarıyla jandarma arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan gerginliğe rağmen amaçlarına ulaşamayan aile fertlerinden bazıları demiryolunun kenarında baygınlık geçirdi.

Kazanın ardından bekletilen trende bulunan yolcular servis otobüsüyle İzmir’e gönderildi. Kazada hayatını kaybeden Şenol İdi’nin cesedi otopsi için Aydın Devlet Hastanesi morguna getirildi.

3 çocuğundan ikincisi olan Şenol’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan acılı anne Kezban İdi, cezaevindeki kocasının oğlunu son kez görmesi için yetkililere seslendi. Kocasının salıverilmesini isteyen anne, “Savcıya söyleyeceğim babasını salsın. Sağken göremedi bari ölüsünü görsün. Mis kokuların buraya geldi oğlum. Söyleyin amcaları bari gelsin. Düdüğü falan yokmuş mu bunun insafsızlar. Allah korkusunu yok mu sizde. İnsan bir kere düdük çalar. Garip çocuğum. 53 gündür babasından geri kalan yavrum. Baba ne olur çocuğumu bir kere görelim” diye feryat etti.

Dede Sezgin Üşüntü ise kazada yolcu terinin çok hızlı geldiğini anlatarak, “Trenin geldiğini görünce trenin durması için işaret ettim. Ancak tren çok hızlı olduğundan duramadı. Trenleri bu kadar hızlı yapıyorlar ancak rayların kenarlarına tel örgü ile çevirmiyorlar. Bu ihmal değil mi? Benim torunumun ne günahı vardı?” diye konuştu.