Yatağan METEM öğrencisi H.M. (14), M.Y. (17), M.Ç.’nin (16) ve arkadaşları A.Y. (17) geçen 1 Aralık’ta evlerinden çıktı. Dört genç kızın akşam evlerine dönmemeleri üzerine merak eden aileleri, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendilerine ulaşamadı. Dört genç kızın da telefonlarının kapalı olması üzerine yakınları Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ve savcılığa kayıp başvurusunda bulundu. Harekete geçen polis, kızların buluşup, en son ilçedeki bir mağazadan bavul ve çeşitli giyecek alırken görüldüğünü belirledi. Polis, ortalıktan kaybolan okul ve mahalle arkadaşı 4 kızın fotoğraflarını tüm emniyet birimlerine dağıtarak, bulunmaları için çalışma başlattı.

AİLELERİ PERİŞAN OLDU

M.Y.’nin babası Hüseyin Yılmaz (40), kızının okuldaki arkadaşlarına “Evden kaçıp manken olacağız” dediğini öğrendiklerini belirterek, hayatından endişe ettiklerini söyledi. Yılmaz, kızına seslenerek, “Biz seni çok seviyoruz. Lütfen, yuvana dön” dedi.

A.Y.’nin gözü yaşlı annesi Hatice Yağbasan (38), bir haftadır kızından haber alamadığını, gözünün kapıda, kulağının ise telefonda olduğunu anlatıp, “Yerini bilen ve duyanlardan en yakın polis veya jandarma karakoluna haber vermelerini istiyorum. Kızım bulunmadan bize rahat uyku yüzü yok” dedi.

Çaresiz baba Fethi Marçal (37) da tek başına büyüttüğüne dikkat çektiğini kızı H.M.’ye, evine dönmesi çağrısında bulunarak, “Kesinlikle sana kötü davranmayacağım. Senin yerin burası” dedi.

Bir haftadır haber alınamayan dört kızdan M.Ç.’nin babasının TIR şoförü, diğerlerinin ise işsiz oldukları öğrenildi.


ÖZEL EKİP ARIYOR


Muğla’nın Yatağan İlçesi’ndeki evlerinden, geçen 1 Aralık’ta "Dershaneye gidiyoruz" diyerek ayrılmalarından sonra akıbetlerinden haber alınamayan 3’ü Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencisi 4 genç kızın bulunması için jandarma ve polis 6 ayrı özel ekip oluşturdu. Arkadaşlarına, "Evden kaçıp, manken olacağız" dedikleri öne sürülen dört kız öğrencinin Muğla il sınırları içinde olduğu tespit eden güvenlik güçleri, çalışmaları bu yönde yoğunlaştırdı.

"HAYAT YAZAR SEN OYNARSIN"

Ortadan kaybolan kızlardan H.Y.’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına, son olarak, şunları yazdığı görüldü:

"Suskun sanıyorlar beni, değilim... Anlaşılmadığım ve anlamadığım bir dünyada kelimelere küsüm sadece. Yalnız sanıyor beni, değilim. Kimsenin kalabalığı olmadım ve kimseyi de kalabalık edemem bundan sonra dünyamda. Bu da benim tercihim... Güvensiz sanıyorlar beni, değilim. Sadece kendi içimde kendime göre bir dengem var ve bir daha kırılırsam toparlanamama endişesi taşıyor yüreğim. Bu yüzden şimdilik sadece kendime güveniyorum. Anlamakta zorlandığım bir dünyada, anlaşılmayı zaten beklemiyorum...Kısacası, Ben böyle iyiyim...:)) Hayat yazar, sen oynarsın. Bir insan gelir, her dediğine kanarsın, canını istese vermeye hazırsındır. Sonra gider, ardından sadece bakarsın. Bir zaman sonra ağlamaya başlarsın, susmayı denersin ama başaramazsın. Sonra bakarsın haline acırsın, “Kime yanmışım' diye yanarsın. Hayat bu ya dönse yine kanarsın çünkü, “Sevdin sen, unutamazsın. ölümüne üzer seni dayanırsın' Neden mi? Çünkü, hayat yazar, sen oynarsın..."