Dünyanın en tehlikeli sporları arasında gösterilen bungee jumping, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. 30 kilodan 130 kiloya kadar herkesin bungee jumping yapabildiği istasyon, çiftlere birlikte atlayış yapma imkânı da sunuyor.

KENDİLERİNİ 52 METREDEN BOŞLUĞA BIRAKTILAR


Bungee jumping yapmak isteyen tatilcilere önce yüksek güvenlikli elbiseler giydiriliyor. Vinç yardımıyla 52 metre yükseğe çıkan tatilciler daha sonra kendilerini baş aşağı boşluğa bırakıyor. Yaklaşık 40 metrelik bir düşüşün ardından esnek halatın ucundaki tatilciler 3-4 salınım yapıyor. Bazı tatilciler çığlıklar atarken bazılarının son derece sakin oldukları görülüyor. Halat salınımlarını tamamladıktan sonra tatilciler vinç yardımıyla yere indiriliyor. Adrenalin tutkunlarının atlayış sırasında yaşadığı heyecan dolu anlar ise ellerindeki kamera tarafından kaydediliyor. Bungee jumping'de yaş sınırı bulunmazken tatilciler bir atlayış için 160 lira ödüyor.



'BİR AN KARARSIZ KALDIM'

Bodrum'dan Fethiye'ye tatil için geldiğini belirten Halime Mazı, bungee jumping yaparken yaşadıklarını anlattı. Vinçle yukarı çıkıncaya kadar hiç korku yaşamadığını aktaran Mazı, atlayış anı geldiğinde heyecana kapıldığını söyledi. Nabzının çok yükseldiğini ve bir an kararsız kaldığını kaydeden Mazı, "Atladıktan sonra mükemmel hisler yaşadım. Hiç böyle hissedeceğimi düşünmemiştim. Herkese tavsiye ediyorum. Hayatta mutlaka denenmesi gereken bir tecrübe" diye konuştu.

İstanbul'dan tatil için Fethiye'ye geldiğini aktaran Senay Kazan ise "Tek sıkıntı, kendini platformdan aşağı bırakabilmek. O özgüven varsa gerisi çok da önemli değil. Uçabileceğine inanıyor insan. Fırsatını bulursam tekrar atlarım. Herkese denemeyi tavsiye ediyorum" dedi.

'DÜNYANIN EN RİSKLİ, AYNI ZAMANDA GÜVENLİKLİ SPORU'


Atlayış uzmanı Fatih Işık, bungee jumping yapan tatilcilerin müthiş bir adrenalin ve mutluluk yaşadıklarını aktardı. Bungee jumpingin dünyanın en riskli aynı zamanda güvenli sporu olduğunu anlatan Işık, "Müşterilerimiz ayaklarına bağladığımız plastik iple 52 metreden atlıyor. 40 metrelik bir düşüş var. 3-4 salınımdan sonra aktivite tamamlanıyor. Kesinlikle herkesin denemesi gereken bir spor" dedi.

Bungee jumping sorumlusu Bülent Demirtan ise Fethiye'de sezon boyu tatilcilere adrenalin dolu dakikalar yaşatmak istediklerini söyledi. Kimseyi aşağı atmadığını herkesin kendi istek ve cesaretiyle atladığını anlatan Demirtan, herkesi bu sporu yapmaya davet etti.