Alınan bilgiye göre, ailevi nedenlerle Isparta Çocuk Esirgeme Kurumu ve Manisa Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Makbule Tosun, reşit olduktan sonra Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi.

Buradan ayrılan Tosun, yaklaşık 7 aydır bir arkadaşının arabasında yaşamaya başladı. Vatandaşların ihbarıyla yeniden Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirilen ve tekrar buradan ayrılan Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailesinin Denizli'de yaşadığını, anne babasının boşanmasından sonra bu kentten ayrıldığını ve Manisa Kız Yetiştirme Yurdu'nda kaldığını anlattı.

Psikolojik tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını belirten Tosun, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 7 aydır arkadaşımın arabasında kalıyorum. Kadın Sığınma Evi'nde kalmak istemiyorum. Hastanede yatmak istemiyorum. Arabanın içinde kalmanın iyi olup olmaması önemli değil. Benim arabanın içinde kalmam doğru olan değil ki, ben kendime ev tutmak istiyorum. Bunun da olmayacağını söylüyorlar, o yüzden kabul etmiyorum. Arkadaşımın arabasında kalacağım yine. Benim isteğim kaldığım arabanın sahibi arkadaşımla sürekli görüşebilmek ve kendime ait bir evimin olması. Ailem Denizli'de yaşıyor, yanlarına gitmek istemiyorum."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ile basın mensuplarının Kadın Sığınma Evi'ne gitmesi için ikna etmeye çalıştığı Tosun, olay yerinden kaçmaya çalıştı. Yaşanan kovalamanın ardından Tosun, ikna edilerek 112 Acil Servis ambulansıyla tedavisi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosun'un 18 yaşın üstünde olduğu için birkaç kez Kadın Sığınma Evi'nde misafir edildiğini ancak kendi isteğiyle buradan ayrıldığını anlattı.

Dün akşam saatlerinde gelen bir ihbar üzerine otomobilde buldukları Tosun'u Kadın Sığınma Evi'nde kalmaya ikna ettiklerini anlatan Konan, "Kendisi daha önce de Kadın Sığınma Evi'nde kalmış fakat kendi bu hizmet modelini reddediyor. Daha sağlıklı barınması, hayatını daha sağlıklı idame ettirmesi için Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile Manisa Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek tedavisini yaptırıp bundan sonra hayatını insan onuruna yakışır şekilde, devletimizin kontrolünde sürdürmesi yönünde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ruh sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden destek isteyeceğiz" diye konuştu.