Ak saçlarına ve olgun kişiliğine rağmen sürpriz davranışları ile dikkat çeken Halis Günday evliliğinin 53. yılında, nostalji yaşamak ve eski günleri yad etmek için eşini evinden kaçırıp yeniden evlilik teklifi etti. Eşinin çılgınlıkları nedeniyle mahcup olan Aysel Nine’nin gönlünü 73 yaşındaki damat Halis Günday tek taş pırlanta hediye ederek aldı. 53 yıldır aynı yastığa baş koyduğu hayat arkadaşını kırmayan Aysel Nine, çok utansa da eşinin ısrarı üzerine hatıra fotoğrafı çektirdi.

Evlilik yıldönümü ve sevgililer gününü farklı aktivitelerle kutlayan Aydın’ın önceki dönem belediye meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Halis Günday dün gece evliliğinin 53. yılı ile birlikte 14 Şubat Sevgililer Günü’nü bir restoranı kapatarak kutladı. Çılgın davranışları nedeniyle son yıllarda evlilik yıldönümü ve sevgililer günü kutlamalarını dışarıda yapmaya çekindiği için evden çıkmak istemeyen eşini, düzenlediği bir senaryo ile evden çıkarıp adeta kaçırırcasına kapattığı restorana götüren Halis Dede, çocukları önünde eşline yeniden aşk-ı ilan etti. Bu yıl 14 Şubat’ın Mübarek Mevlid Kandili’ne rastlaması nedeniyle o gün daha çok ibadetle meşgul olacaklarını bu nedenle 14 Şubat’ı erken kutladıklarını belirten Halis Günday, gerçek aşkın 70’inden sonra başladığını söyledi.


“GENÇ VE GÜZELKEN HERKES SEVER ÖNEMLİ OLAN İHTİYARLIKTA SEVİŞMEK”


Birçok insanın sevgiyi yanlış yorumladığını, bu nedenle ülkemizde ve dünyada bir çok çiftin gençlikleri ile birlikte sevgilerinin de tükendiğini ifade eden Halis Günday, “Gençlik ve güzellik çağında herkes sever ve sevilir. Ama önemli olan ölünceye kadar sevebilmektir. Bu da gerçek sevgi ile yani kalpten sevmeyle olur. 53 yıldır aynı yastığa baş koyuyoruz. Bizim aşkımız yaşlımızla birlikte ilerliyor” dedi.

Eşini çok sevdiğini ancak, ilerlemiş yaşına rağmen bu şekilde çılgın olmasına zaman zaman kızdığını belirten Aysel Nine ise sevginin en önemli besin kaynağının saygı ve hoşgörü olduğunu söyledi. Aslında kendisinin bu tür aktivitelere çok istekli olmadığını, ancak eşine olan sevgisinden ve saygısından dolayı katıldığını ifade eden Aysel Günday, özellikle zamanın genç kızlarına da nasihatte bulunarak “Şimdiki kızlarda bir özgürlük tutkusu almış başına gidiyor. Özgürlük güzel ama, eşe itaatsizlik de bence özgürlük olmaz. Evlilikte herkes vazifesini bilirse gerçek özgürlük o zaman ortaya çıkar” dedi.