Almanya'nın Backnang kentinde hafta sonunda meydana gelen yangında hayatını kaybeden anne ve 7 çocuğunun cenazeleri, Zafer Havalimanı'ndan karayoluyla Afyonkarahisar merkeze getirildi. Nazlı Özcan (40) ile boşandığı eşi Süleyman Oruç'tan olan kızı Hatice Oruç (17) ve birlikte yaşadığı Sami Soykan'dan olan çocukları Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ile 6 aylık Murat Soykan'ın cenazeleri, Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii avlusunda yan yana sıralandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar milletvekilleri ve Afyonkarahisar protokolü ile 2 bin Afyonkarahisarlı cenaze namazına katıldı.

Cenaze namazı öncesi Nazlı Özcan'ın boşandığı eşinden olan Hatice Oruç'un yakınları, kızın tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Nazlı Özcan'ın gelinliğini Hatice'nin tabutunun üstüne koyan kızın dedesi Yılmaz Oruç, "Gelinlik giyemeden toprak oldu. Kızım seni annenin gelinliğiyle mi uğurlayacaktık?" dedi.

Yangında, birlikte yaşadığı eşi Nazlı Özcan ve 6 çocuğunu kaybeden baba Sami Soykan cenazede ayakta durmakta zorluk çekti. Cenazede, Nazlı Özcan'ın ilk eşinden olan ve olay gecesi teyzesinde kaldığı için yangından kurtulan 15 yaşındaki Halil Oruç da hazır bulundu. Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Sait Açba ile yakınlarının ellerinden tuttuğu Sami Soykan'a, arkasından sarılan bir yakını da ayakta durması için destek verdi.

8 imam tarafından ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazlarının ardından tabutlar cenaze aracına kadar Afyonkarahisarlıların omuzlarında taşındı.

Cenazeler daha sonra Afyonkarahisar Kocatepe Asri Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.