Milas İlçesi'ne bağlı Ulaş Köyü'nde çiftçilik yapan evli 1 çocuk  Mehmet Gökdağ, yaklaşık 8 yıl önce göz tansiyonu nedeniyle iki gözünü kaybeden ağabeyi Sabri Gökdağ'ı yanına aldı. Kardeşi ve ailesiyle yaşayan Sabri Gökdağ, görme kaybının ardından ilaç da kullanmaya başladı. Daha önce elektrik bağlatmayan Gökdağ ailesi, Sabri Gökdağ'ın ilaçlarını saklayabilmek için buzdolabı almaya karar verdi. Bunun üzerine Mehmet Gökdağ, elektrik dağıtım şirketine dilekçe verip hat çekilmesini istedi.

GÖKDAĞ: FABRİKA İŞLETECEK DEĞİLİZ


Elektriğin yıllardır bir türlü bağlanamadığını belirten Mehmet Gökdağ şunları anlattı:

"Yıllarca çocuğum mum ışığında ders çalışıp okula gitti. Ama ağabeyimin rahatsızlığı nedeniyle 'Artık evimize elektrik bağlansın' dedik ve 8 yıl önce başvuruda bulunduk. Bana 'Eğer elektrik direklerini ve telleri sen alırsan elektrik bağlarız' denildi. Kendi imkanlarımla direkleri diktim, telleri çektirdim. Yeniden elektrik dağıtım şirketine başvuruda bulundum. Bana şimdi de 'Trafo kaldırmıyor' diyorlar. Dilekçe yazıyorum cevap vermiyorlar. Ağabeyimin ilaçları bozulmasın diye bir buzdolabı almayı düşünüyoruz. Bunun için evimize elektrik bağlatmak istiyoruz. Burada fabrika işletecek değiliz. Bizden daha uzak mesafede olan evlerde elektrik var."

İLAÇLAR BOZULMASIN DİYE KUYUDA SAKLIYORLAR


Göz tansiyonu hastalığı nedeniyle iki gözüde yüzde 100 görme kaybı meydana geldiğini belirten Sabri Gökdağ yaşadığı sıkıntıları şöyle dile getirdi:

"Kullanmam gereken bazı ilaçlar var. Bu ilaçları kendi imkanlarımızla alıyoruz. İlaçlar sıcak havada çabuk bozulduğu için soğuk ortamlarda saklanması gerekiyor. Kışın havalar soğuk olduğundan ilaçları evde tutuyoruz. Ama yazın ilaçları bozulmasın diye korumakta zorlanıyoruz. Yaz aylarında ilaçları muhafaza edebilmek için evin yaklaşık 150 metre ilerisinde bulunan su kuyusunu kullanıyoruz. Kardeşim akşamları kuyudan ilaçları getirirken zorlanıyor. Evimize elektrik bağlanırsa bir buzdolabı alacağız."

Her seçim döneminde kendilerini ziyaret eden siyasi parti temsilcilerinin sorunlarını çözmek için söz verdiğini belirten Sabri Gökdağ, evlerine bir an önce elektrik bağlanması için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.