Taksim Gezi Parkı düzenlemesine karşı İstanbul’da başlayıp geçen Haziran ayında Denizli’ye de sıçralayan eylemlerde kalabalığı yönlendirip, karayolunu trafiğe kapattıkları iddiasıyla İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyeleri Kerem Yıldırım, Mustafa Kaykan ve Recai Altıntaş, KESK Sözcüsü Ali Şimşek, TGB Denizli İl Başkanı Doğukan Ertan, TGB Denizli Şubesi yönetim kurulu üyeleri Cüneyt Çelik, Cem Dikmen ve Güldane Pekdoğan, Can Bayram hakkında 2911 Sayılı Gösteri Yürüşleri Kanunu’nun 7 ve 22’inci maddelerini ihlal ettikleri iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Denizli 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki, 9 sanığın tutusuz yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya sanıkların tamamı katıldı. Sanıkları Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan’ın da aralarında bulunduğu 36 avukat savundu. Sanıklar, yargılamanın hukuka aykırı olduğunu ileri sürüp, beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışında büyük bölümü İP ve TGB üyesi yaklaşık 50 kişi sanıklara desteğini sürdürdü.

'ADALETE İNANCIMIZ SARSILMIŞ DEĞİL'


Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, davanın beraatle sonuçlanacağına inandıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bizler sanıkların vekilleri olarak eylemleri Denizli’ye yakışır şekilde tamamladık. Eylemlerle ilgili maalesef yargılananlar var. Denizli’ye yakışır bir süreç sonrası burada yargılama olması, adalete olan inancımızı sarsmış değil. Haklarında dava açılan arkadaşlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu sürecin hukuka olan inancımızdan kaynaklı olarak beraatle sonuçlanacağını inanıyoruz."

TGB Yönetim Kurulu Üyesi Can Bayram da, davanın hukuki değil siyasi olduğunu ileri sürerek, "Bu davada yargılanan sadece 9 kişi değil milyonlardır. Bugün Denizli’de yapılan yargılama 'yol kapandı mı kapanmadı mı' davası değildir. Haklarını ve özgürlüklerini isteyen Türk milletinin bağımsızlık isteğinin yargılanması davasıdır" diye konuştu.

Grup, bir süre 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganı attıktan sonra dağıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

3 Haziran’da Taksim Gezi Parkı direnişine destek amacıyla EMEP, Emek Gençliği, KESK Şubeler Forumu üyesi 150 kişi Candoğan Parkı ve Çınar Meydanı’nda toplanmıştı. Daha sonra CHP, TKP, İP, ÖDP ve öğrencilerin de katılımıyla yaklaşık 4 bin 500 kişiye ulaşan kalabalık Atatürk, İncilipınar, Kayalık ve Zübeyde Hanım gibi cadde ve bulvarlarda yürüdükten sonra saat 22.00- 22.30 arasında Denizli -Antalya karayolunu trafiğe kapatmıştı.