İzmir'in Kınık ilçesindeki tek katlı evlerinde mutlu bir yaşam sürdükleri elektrik teknisyeni 29 yaşındaki eşinin ölüm haberini 6 gün sonra duyan Sidal,  yaşadıklarını anlattı.

Hamile olduğu için doktorlar ve ailesi tarafından ölümünün kendisinden gizlendiğini anlatan Tomurcuk Sidal, bebeğini dünyaya getirdiği hastaneden çıkışından günler sonra kara haberi aldığını ifade etti.

Ergün Sidal'ın madende çalışmak istemediğini de kaydeden Sidal, "Ben onu yaşıyor biliyordum,  çoktan gömmüşler. Doktorlar tehlikeli olur diye bana söylenmesini istememiş. Kaza olduğunu biliyordum ama eşimin kurtulduğunu düşünüyordum. Duyduğumda inanmadım, bebeğim olmasa yıkılırdım" dedi.

"Yaşamıyorum sadece nefes alıyorum"

Yuvasının bozulduğunu gözyaşlarıyla anlatan Tomurcuk Sidal, eşinin ölümünden 2 gün sonra dünyaya gelen erkek bebeğinin adını babasının isteği üzerine "Durmuş" koyduklarını anlattı.

Karnındaki bebeği babasının dört gözle beklediğini dile getiren Sidal, şöyle konuştu:

"Doğmadan bebeğim babasız kaldı. Çocuğunun okuyup da madenci olmasını istemiyordu. O okumuştu, okuduğunun karşılığını alamadı. Ailesine bakabilmek için madene gitmek zorunda kaldı."

Eşinin ölüm haberini aldıktan sonra artık yaşamadığını, sadece nefes aldığını anlatan Tomurcuk Sidal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim çok büyük hayallerimiz yoktu, sadece çocuğumuzu büyütmek, mutlu mesut bir yuva kurmak istiyorduk o kadar. Böyle olsun istemezdim. Oğlumun boynu hep bükük kalacak, yaşadığı sürece hep eksik olacak. Yaşananlar çok kötü. Onun için elimizden geleni yapacağız ama büyüyünce neden babasının olmadığını soracak. Onun boşluğunu dolduramayacağız."

Durmuş enfeksiyon kaptı

Henüz 10 günlük oğlunun enfeksiyon kaptığını söyleyen Tomurcuk Sidal, "Aileden biri hastalandığında hep o koşardı. Şimdi 10 günlük bebeğim enfeksiyon kaptı, onu kim doktora götürecek, o da şanssızmış babası gibi" dedi.

Eşi Ergün Sidal'ın 3-4 çocuk istediğini de anlatan Sidal, oğlu Durmuş'un tek çocuk olarak büyümek zorunda kalacağı için anne olarak çok üzüldüğünü söyledi.

Ergün Sidal'ın madencilikten emekli babası Durmuş Sidal da bebeğin sağlık durumunun çok kötü olmadığını yine de gelinine ve kendi adını taşıyan torununa sahip çıkacağını dile getirdi.