TAV'ın işlettiği, Adnan Menderes Havalimanı'nda Türkiye'nin en büyük İç Hatlar Terminali'ndeki, ilk giriş güvenlik kontrol noktaları kaldırıldı. Diğer havalimanlarına örnek olacak uygulamayla, eskiden iki kez üzerleri arandığı için yolcuların yaşadığı vakit kaybının önüne geçildi. Bunun yanında yakınlarıyla kolaylıkla limana girecek olan yolcular, 'check in' yaptıkdıktan sonra uçağa giderken tek noktada aramadan geçiriliyor. Böylelikle hem aramalarda yaşanan sıkıntılar tek seferde bitiyor hem de yolcuların uçağa alınma süreleri ile bekleme anları da kısalıyor. 
2014 yılında 11 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Adnan Menderes Havalimanı'nda, Türkiye'de ilk kez hayata geçecek uygulama için uzun süren hazırlıklar artık bitti. İlk arama noktasındaki X- ray cihazlarının kaldırılması ardından, güvenlik zaafiyeti yaşanmaması için de bir dizi önlem hayata geçirildi. Bu noktada görevli personel yeni açılan alanlarda, görevlerine devam edecek. Tek noktada yapılacak güvenlik taramasında çok özel cihazlar kullanılacak ve özel eğitimden geçmiş güvenlik görevlileri çalışacak. 

Eylül'de yeni sistem

Eylül ayından itibaren tek güvenlik noktasındaki x-ray cihazları da kaldırılacak, vücut tarayıcı ve iz dedektörü kullanılmaya başlanacak. Vücut tarayıcının önüne gelip ellerini kaldıran yolcunun taraması çok kısa sürede yapılacak ve uçağa devam edecek. Böylece hız daha da artacak.