Müsteşar Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Özlü beraberindeki bir heyetle birlikte Afyonkarahisar Ana Bakım Merkezi Komutanlığı'nda incelemelerde bulunmak için Afyonkarahisar’a geldi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ile biraya gelen Özlü, TSK'nın tüm zırhlı araçlarında, askerin kullanacağı kompozit başlığı üretmek için yatırım yapılmasının söz konusu olduğunu açıkladı. Özlü, yatırımın yaklaşık olarak 60 milyon dolar olacağını belirtti. Ekibiyle birlikte askeri fabrikada incelemelerde bulunacakları kaydeden Özlü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonu için çalıştıklarını anlattı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Özlü ve Müsteşar Yardımcısı Orhan Öge'nin Afyonkarahisar'a önemli bir çalışma öncesinde inceleme yapmak üzere geldiklerini söyledi.

Balkanlıoğlu, Özlü ve beraberindekilerin geliş amaçlarının askeri fabrikada Aselsan marifetiyle orduya 30 bine yakın gelişmiş kompozit başlık üretimi olduğunu bildirdi.

Zırhlı araçlarda tanklarda kullanılan kompozit başlık üretimi için askeri fabrikanın mevcut üretim bandına yeni ilave yapımının gündemde olduğundan söz eden Balkanlıoğlu, "Bu yeni istihdam yeni bir kaynak demek. Aşağı yukarı çapı 60 milyon civarında. Afyonkarahisar’ı tercih ettikleri için böyle bir yatırım amacıyla geldikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. En kısa sürede de bu işi yapacaklar ve çalışmalar başlayacak. Bunu protokole bağlamak amacıyla fabrikayı görecekler. Yetkililerle görüşmeye geldiler." dedi.