Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın 2 yıllık hapis cezası için Yenipazar K1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim olmasının ardından ilk geceyi rahat geçirdiği öğrenildi. Dün akşam saatlerinde Yenipazar'a gelen Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar, siyasi mahkumların görüş günü olan bugün babasını ziyaret etti. İşletmeci Melih Akça ile birlikte cezaevine gelen Tolga Ağar, babasıyla yaklaşık bir saat görüştü. Saat 12.00 sıralarında cezaevinden çıkan Ağar, geçmiş olsun dileklerini kabul ederken, babasıyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Yenipazar'da yatan Mehmet Ağar'a daha yakın olabilmek için Yenipazar'dan 350 TL'ye ev kiralayan eşi Emel Acar ve yakınları, Ağar'ı perşembe günleri ziyaret edebilecek. Açık görüş ise her ayın ilk cuma günü ile dini ve milli bayramlarda gerçekleşebilecek. Mehmet Ağarıa akrabaları dışında ziyaret edeceklerin cumhuriyet başsavcılığının yazılı iznine bağlı olduğu bildirildi.

Mehmet Ağar, cezaevindeki ilk günün akşam yemeğinde normal mahkumların yediği karavanadan yerken, menüde nohut, pilav, cacık ve elma olduğu öğrenildi. Sabah sporu yaptığı da öğrenilen Ağar'ın moralinin oldukça iyi olduğu bildirildi.

AĞAR'IN YATTIĞI YENİPAZAR CEZAEVİ MÜDÜRLÜK OLDU


Eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar’ın Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını çekmek üzere geldiği Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki K1 Tipi Kapalı Cezaevi’nin statüsü de değişti. Cezaevi müdürlük statüsüne yükseltilirken, Ağar’ın teslim olmasından 1 gün önce de müdür atandı. Onarım çalışmalarının devam ettiği cezaevine Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’den yemek getirildiği, Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’ın babasını ziyarete gelip 1 saat görüştüğü belirtildi.

Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki K1 Tipi Kapalı Cezaevi’ne, cezasını çekmek üzere dün teslim olan İçişleri ve Adalet eski Bakanı Mehmet Ağar’ın teslim olmadan bir gün önce, memurluk seviyesinde olan cezaevinin müdürlük yapıldığı bir de müdürün atandığı ortaya çıktı. Daha önce cezaevinde bulunan 50'ye yakın hükümlü ile neredeyse tüm cezaevi infaz görevlilerinin başka cezaevlerine nakledilmesi ardından başlayan onarım çalışmaları ise halen devam ediyor. Cezaevindeki mutfakta da onarım nedeniyle yemek pişirilmediği, yemeklerin Aydın E Tipi Cezaevi’nden getirildiği ifade edildi. Cezaevinde ilk gününü geçiren Mehmet Ağar’ın dışarıdan yemek talep etmediği bildirildi.

İLK MÖNÜ PİLAV, NOHUT, ELMA OLDU


Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki K1 Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Mehmet Ağar’ın cezaevinde yediği ilk yemeğin mönüsünde pilav, nohut ve elma yeraldı. Mehmet Ağar, kendisini ziyaret eden Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyelerinden eski Aydın İl Başkanı Ergüven Yakan ve iki partiliyle yaklaşık 20 dakika görüştü. Görüşmeyle ilgili bilgi veren Demokrat Partili Yakan, “Sayın Mehmet Ağar’ın sağlık durumu ve morali çok iyi. Hepinize selamı var. Demokrat Parti misyonundan gelen insanlar, Zincirbozan Cezaevi’nde de yattılar. Onlar böyle şeylere alışıklar. Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele etmiş Mehmet Ağar için buradaki şartlar hiç de zor değil. Kendisi de zaten, herhangi bir art niyet olmadan görevi gereği yaptığı işlerden dolayı burada. Bu tamamen kader, bunu hizmet kusuru olarak kabul etmek gerekir. Devlete hizmet etmek ne kadar önemliyse, burada yatmak da o kadar önemli. Cezaevine günlük gazeteler geliyor, kendi kitapları var. Binanın fiziki yapısı da değiştirilmeye devam ediyor” dedi.

Cezaevi Müdürü Musa Kuraç’ın kısa süre önce Karaman’dan buraya tayini çıktığı öğrenildi.