Edinilen bilgiye göre, Yatağan istikametinden Milas’a hareket halinde olan polis memuru Ömür Nam’ın kullandığı 44 HR 154 plakalı otomobille, karşı yönden gelen Ercüment Bütün’ün kullandığı 48 LN 638 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken, yaralılara ilk müdahaleyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’daki mitingine görevli olarak giden Milas’taki polis memurları yaptı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Araçta sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin çabalarıyla çıkarılarak 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi ve İzan Özel Sağlık Hastanesi’ne taşındı.

Kazada ağır yaralanan polis memuru Ömür Nam ve araçta yolcu olarak bulunan polis memuru Mustafa Tunç, kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Özel bir hastaneye kaldırılan diğer araç sürücüsü Ercüment Bütün de hayatını kaybetti. Araçta yolcu olarak bulunan Suna Yıldız da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan polis memurlarının mesai arkadaşları hastaneye koştu. Polis memurları, mesai arkadaşları için gözyaşı döktü.

Milas Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ve diğer polis yöneticileri kaza mahalline gelerek bilgi aldı. Kaza sonrası Milas-Yatağan Karayolu 1 saat boyunca trafiğe kapatılırken soruşturma başlatıldı.