Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, savcılık talimatıyla Akyaka Belediyesi'nde 29 Kasım 2011 tarihinde operasyon yaptı. İlk operasyonda 12 çuval dosyaya el koyan jandarma, geçen salı günü Muğla, İzmir, Aydın ve Zonguldak'ta eş zamanlı olarak ikinci bir operasyon düzenledi. Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca'nın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

12'si belediye personeli olan şüpheliler, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'İhaleye fesat karıştırmak' iddialarıyla dün Ula Adliyesi'ne sevk edildi. Sabaha karşı saat 04.00'da sona eren duruşmada, şüpheliler hakkındaki 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlaması kaldırıldı. 24 kişi hakkında, ihaleye fesat karıştırma iddiası görüşüldü. Dosyaları ve delilleri inceleyen hakim, Belediye Başkanı Ahmet Çalca'nın da aralarında bulunduğu 24 kişinin tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. 24 şüpheli serbest bırakıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çalca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişiye yurt dışına çıkma yasağı konuldu.

Belediye Başkanı Ahmet Çalca, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma iddiası kaldırıldı. İhaleye fesat karıştırma iddiası görüşülüyor. Bu iddialarla ilgili savunmamızı yaptık. Yargı süreci devam ediyor. Bana ve 3 arkadaşıma yurtdışı yasağı getirildi" dedi.