İhbarı değerlendiren Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ortakent-Yahşi Beldesi'nde ses ve müzik sistemleri mağazası işleten ve kendisini çevresinde antikacı olarak tanıttığı öğrenilen Celal Yüksel'in tarihi eser kaçakçılığı yaptığını belirledi. Bunun üzerine aynı zamanda şarkıcılık yapan ve çevresinde 'Valentino Celal' ve 'Pırlanta Celal' olarak bilinen Yüksel'in işyeri, villa ve yatına, bugün saat 06.00 sıralarında, eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda, işyerindeki müzik sistemleri içine gizlenmiş, tarihi değeri anlaşılan 12 sikke, 1 altın kolye mühür, Osmanlı Dönemi'ne ait olduğu belirlenen 8 tabanca ve tüfek, 500 mermi, Sakal-ı Şerif kutusu, mezar taşı, 300 yıllık ahşap taht, Bizans dönemine ait pişmiş toprak kaplar, kaplumbağa kabuğu üzerine işlenmiş altın hat levha ele geçirildi. Koleksiyonerlik belgesi olmamasına rağmen lüks villasında zaman zaman düzenlediği parti ve kokteyllerde elindeki tarihi eserleri sergileyip, sattığı da belirlenen Celal Yüksel, gözaltına alındı. Yüksel'in ele geçirilen tarihi eserleri Yunanistan'ın İstanköy (Kos) ve Kilimli (Kalimnos) Adaları üzerinden yurt dışına çıkarılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

Celal Yüksel, jandarmadaki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi. Celal Yüksel, burada kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Sanatçıyım. Antika merakım var. Eski eserleri topluyorum ama yasa dışı bir iş yapmıyorum. bulunan eserlerin hepsini parasını ödenerek aldım. Yıllardır antikacılık yapıyorum. Bunların bende bulunmasından doğal ne olabilir" dedi.

Albümleri de var


ABD'de de evi bulunan Celal Yüksel'in 'Valentino Celal' adıyla 'Hayaldeki Sevgili', 'Aman Yar' isimli albümleri bulunduğu, 'Remix-2013' isimli yeni bir albümünün hazırlığında olduğu ve İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki gazinolarda sahneye aldığı belirtildi.