Sümer Mahallesi’nden geçen Denizli-Ankara Karayolu’nun kenarında alkış tutan evli, iki çocuk babası Hidayet Özkan’ı görenler önce merak ediyor, inip yanına gittiklerinde ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Yolun kenarındaki evinin bahçesinde amatör olarak arıcılık yapan Özkan’ın oğul verip kovanı terkeden arılarını alkışlayarak bir araya topladığını görenler hayret ediyor. DHA muhabiri, Özkan’ı bahçedeki erik ağacına kümelenen binlerce arıyı, dalı kesip kovana almak isterken görüntüledi. Kesilen daldan düşerek etrafa dağılan arıları Özkan, alkış tutarak bir süre sonra tekrar bir araya toplamayı başardı. Çomak’ın bunu yaparken hiçbir koruyucu kıyafet giymemesi de dikkati çekti.

Arılara zarar verilmediği sürece bir şey yapmayacağını ileri süren Çomak, "Onlarla sürekli ilgilendiğim için farklı bir ilişkimiz var. Beni sokmuyorlar. Arılarım dağıldığı veya başka bir yere gittiğinde alkışladığımda bir şekilde bir araya topluyorum” dedi.

'ALKIŞLA ARI TOPLAMA SÖZ KONUSU OLAMAZ'


Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak, "Çıkarılan alkış veya gürültüyle arıların toplanması söz konusu olamaz. Ama arıcılarda, bu konuda genel bir inanışı var. Arılar kendiliğinden hareket eder" diye konuştu.