Fethiye’de turizm sezonunu 12 aya yaymak, su altı sporlarının gelişimine katkıda bulunmak, uluslar arası boyutlara taşımak ve deniz dibinde yapay resif oluşturmak amacıyla hurdaya ayrılmış bir sahil güvenlik teknesi Fethiye Belediye bandosunun çaldığı 10. Yıl Marşı eşliğinde batırıldı. Gemi batırılma işlemini 150’ye yakın ilgili izledi.

Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Su altı derneği, Fethiye Deniz Ticaret odası ve Turizmcilerin destekleri ile 1967 yılında Gölcük Tersanesi Komutanlığında inşa edilen 150 tonluk, 40 metre boyunda 6,4 metre enindeki ilk Türk tipi TCSG 121 adlı gemi Turizm amaçlı olarak Fethiye’nin Dalyan Deresi mevkiinde dalgıçlar ve Sahil Güvenlik 83 Bot komutanlığının çabaları ile yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından Fethiye Belediye Bandosunun çaldığı onuncu yıl marşı eşliğinde batırıldı. Deniz ortasında geminin batırılması nedeniyle birde tören düzenlendi.
Törene Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanı Fatih Erhan, Su altı derneği Başkanı Mehtap Çelikok, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Cem Öztürk, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, FETOB Başkanı Zeynep Silahtaroğlu Baykal Fethiye Be3lediye Başkan Vekili Dilek Dinçer ve diğer ilgililer katıldı.

Deniz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan törende Fethiye Su Altı Derneği Başkanı Mehtap Çelikok, “Fethiye’nin ilk yapay resifi olacak olan bu batık balıklara renkli süngerlere mercanlara ev sahipliği yapacak sualtı eko sitemindeki canlıların üremesine ve gelişmesine olanak tanıyan bir habitat ortamı yaratacaktır. Böylelikle Fethiye’deki Deniz filorası geliştirilecektir” dedi.

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ise, “2010 yılında başlanılan bu projeyi Fethiye’de Turizmi 12 aya çıkarmak için bugün sonlandırıyoruz. Dalış turizmine iğme kazandıracak projeye destek veren Kaymakamımız Mehmet Ali Karatekeli’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de, şunları söyledi: “Birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bu projede göstermiş bulunuyoruz. Fethiye’de Turizm sektörü birlik ve beraberliğini bu projede ortaya koymuştur. Bugünden itibaren sadece 23 Nisan da bin kişilik bir rezarvasyon gerçekleşmiş bulunmaktadır. Fethiye’nin alternatif turizmine çok büyük bir ivme kazandıracaktır.”

Fethiye Su altı derneği Başkanı Mehtap Çelikok Bu projeye destek veren kişi ve kuruluşlara plaketler sunarken 45 yıllık TCSG 121 adlı gemiye TCSG 83 Botundan sıkılan tazzikli su ile ve dalgıçların desteği ile batırıldı. Bu sırada Grant Barış teknesi ile diğer dalış okulları teknelerinde bulunan ilgililer alkış tutarken, Fethiye Belediye bandosu da onuncu yıl marşını çaldı. Gemi yaklaşık 5 dakikada sulara gömüldü.