Miss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) 2003 yılı birincisi manken Aslı Baş'ın Muğla'nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak Beldesi'ndeki turizmci Ahmet Bayer'e ait villanın terasından düşerek ölümüyle ilgili davanın tek tutuklu sanığı Hakan Bayer dün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 18 aydır cezaevinde olan oğlunun serbest kalmasının ardından basın açıklaması yapan Ahmet Bayer, manken Baş'ın kendisini cezalandırmak için intihar ettiğini iddia edip, oğlunun ise hiçbir somut delil olmadan uzun süre tutuklu kaldığını öne sürdü.

Manken Baş'ın düştüğünü çitin önünde açıklama yapan Ahmet Bayer, 17 aydır cezaevinde olan oğlu Hakan'ın yaşadıklarının şokunu henüz üzerinden atamadığını belirtip, "Birkaç gün dinlendikten sonra basının önüne çıkıp, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayacak. Oğlum, mahkeme sürecinde tam bir bilirkişi terörü yaşadı. Oğlumun suçlu olduğunu gösteren tek bir delil olmadığı halde 26 yaşında girdiği cezaevinde 17 ayı geçti. Aylardır her duruşmada Aslı'nın gözlerimizin önünde atladığını söyledik. Ancak, ailesi de bir türlü bu gerçeğe inanmak istemedi. Aslı, aslında hayatına son vermek istemedi. O'na, 'Bu şekilde devam ederse ilişkimiz yürümez, biter' dediğim için, bana kızıp, cezalandırmak, korkutmak istedi. Bana, ders vermek istedi. 'Atlarım, bir şey olmaz' diye düşündü, bir metre sağa düşmüş olsaydı çakıllara düşecekti ve merdiven kenarına başını çarpmayacağı için belki de ölmeyecekti. Atlarken ölebileceğini asla düşünmediğine, inanıyorum" dedi.

Hukuğun, adaletin tam olarak işlemesi, tüm delillerin sonuna kadar detaylı incelenmesini ve gerçeklerin gün ışığına çıkmasını hep istedikleini de öne süren Bayer şunları söyledi: "İki oğlumla, yurt dışına çıkma ve adli kontrol yasağı ile tutuksuz yargılanmaya devam edeceğiz. Umarım bu son bilirkişi raporu dikkate alınır ve bir an önce Aslı'nın atılmadığı kendisinin atladığı ve intihar ettiği gün ışığına çıkar. Aslı'nın ailesi de kızlarının öldürüldüğü inancı ve acısı ile değil acıları azda hafiflemiş olarak kendi isteği ile öldüğünü anlarlar."

Ömrümüzden ömür gitti

Boşanmasına rağmen, eşinin soyadını kullanmaya devam ettiği öğrenilen Gamze Bayer ise "Bir anne olarak acıların en büyüğünü yaşadım. Aylardır, gözümüze uyku girmedim. Suçsuz oğlumun cezaevinde olmasını bir türlü hazmedemiyordum. Serbest kalması nedeniyle, çok mutluyuz ancak geçen bu süreçte aile olarak ömrümüzden ömür gitti" dedi.

Neler yaşanmıştı?

Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Genç mankeninin ölümüyle ilgili olarak Ahmet Bayer (56) ile oğulları Volkan Bayer (24) ve Hakan Bayer (26) hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, yardımcıları Murat Umirov (35) hakkında da 'delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak' suçundan 7.5 yıl hapis cezası istemiyle Muğla 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkemenin, manken Baş'ın ölümüyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istediği 27 Kasım 2013 tarihli son raporda, manken Baş'ın vücudundaki tüm yaraların düşmeye bağlı olarak oluştuğu belirtildi. İddia edildiği gibi Baş'ın vücudunda ölümünden önceye ait yara izi bulunmadığı ve otopside alınan doku örneklerinin Kimya İhtisas Dairesi'nde yapılan incelenmesinde, toksik madde tespit edilmediği dikkate alındığında, kişinin zehirlenerek öldüğüne ilişkin tıbbi delilin de bulunmadığı da vurgulandı. Bunun üzerine avukatları aracılığıyla bayer Ailesi, hakan bayer'in tutukluluğuna itiraz etti. Ancak, mahkeme, talebi reddetti. Mahkeme, tutukluların aylık rutin dosya incelemesinde Hakan Bayer'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Bunun üzerine Bayer, 18 ay sonra serbest kaldı.