TBB’nin yönetim kurulu kararı çıkararak eser sahibinden masrafına karşılık alacağı heykeli Ankara’daki merkezinin önüne dikecek. Şair Ahmed Arif’in oğlu heykeltıraş Önal, “Hukuksuzluğa uğrayan bir sanatçı olarak ben ve eserime hukukun sembolü bir kurum sahip çıktı. Eserim hukuksuzluğa karşı hukukun abidesi olsun” dedi.

HUKUKÇULAR SAHİPLENDİ

Dumlupınar’daki Kurtuluş Parkı için yaptığı Zafer rölyefinin bedelini de tam alamayan ve icra yoluyla tahsil etmeye çalışan Önal, ertesi gün Türkiye Barolar Birliği’nden arandığını belirterek, şunları söyledi: “Heykeli gidip aldık, ertesi gün TBB’den aradılar. Başkan Metin Feyzioğlu yaşadığımız hukuksuzluk sürecini takip etmiş. ‘Metin Bey haberde bahsedilen bedeline karşılık TBB adına eserinizi talep ediyor’ dediler, ‘Memnuniyetle’ dedim. Yönetim kurulu kararı da çıkarılmış. Büyük olasılıkla TBB’nin Ankara’daki merkez binası önüne dikilecek. Yerini tespit ve kaidesiyle yerleştirilmesi için çağırdılar. Bir makam işgal eden insanlar tarafından hukuksuzluğa uğradık ve bu hukuksuzluk hâlâ devam ediyor. Hukukçular, hem de hukukun savunma ayağı beni ve heykelimi sahiplendi.” (Hürriyet)


BAŞKAN KAVAK'TAN AÇIKLAMA

Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kavak açıklamasında şunları söyledi.

Belediye Başkanlığım Dönemimde;
1- Belediyemizin 440.000,00 TL 'lik Tazminat Borcu Kapatıldı.
2- Belediye Araç Parkı' na 500.000,00 TL ' lik Araç Alımı Yapıldı.
3- İlçemizde can çekişen Eğitimde başarı göstererek 3.000.000,00 TL' ye Dumlupınar Anadolu Öğretmen Lisesi ve Dumlupınar Çok Programlı Lisesi olarak kullanılan Lise Hizmet Binası Yapıldı.
4- 300.000,00 TL' ye Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu Yapıldı.
5- 2.000.000,00 TL' ye Dumlupınar Hükümet Konağı Yapıldı.
6- 700.000,00 TL' ye Sel Taşkın Kanalları Yapıldı.
7- 300.000,00 TL' ye Kanalizasyon Çalışmaları yapıldı.
8- 1.000.000,00 TL' ye Dumlupınar Şehitlik Bulvarı Çalışması yapıldı.
9- 400.000,00 TL' ye Elektrik Enerji Hatlarını Yer Altına Alma Çalışmaları Yapıldı.
10- 5.000.000 TL' ye Dumlupınar TOKİ Konutları yapıldı.
11- Dumlupınar Anadolu Öğretmen Lisesi Erkek Öğrencilerimiz için 1.150.000,00 TL' ye Erkek Öğrenci Yurdu Yapım Çalışmalarına başlandı.
12- Ülkemizin işgalden kurtulup yeniden vatan olması için, hürriyetimiz, istiklalimiz ve bayrağımız için seve seve canlarını ve kanlarını veren ecdadımıza minnet borcumuzu ödemek ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakacağımız Dumlupınar Kurtuluş Parkı' nı yapmak için, Kamulaştırma, Dere Islahı, Çevre Düzenlemesi, Anıtlar ve Rölyefler, Şehitlerimizin Adlarının Yazıldığı kaideler ve şehit mezarları için 600.000,00 TL harcama yapılmıştır.

Hal böyle iken İlçemizin gelişmesi için yaklaşık 20.000.000,00 TL yatırım yapan Bir Belediye ve Belediye Başkanı olarak, Yazılı ve Görsel Basın ile İnternet Medya' da Dumlupınar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı' nın Kaldırılması şahsıma mal edilmeye çalışılmaktadır. Kurum olarak Hükümet Konağı önüne Anıt Koyma ve kaldırma gibi bir görevimiz yoktur. Dumlupınar Kaymakamlığı izin vermediği müddetçe başka kurum ve kuruluşlar Hükümet Konağı önüne ne Anıt koyabilir ne de kaldırabilirler. Belediye Başkanlığı olarak, sadece Hükümet Konağı önüne Anıt Konulması yönünde tavsiyemiz olmuştur. Belediye Başkanlığımız olarak Heykeltraş ile Anıt Yapımı ve Anıtın Hükümet Konağı önüne konması yönünde herhangi bir resmi yazışmamız ve resmi bir teklifimiz bulunmamaktadır.Bununla ilgili herhangi bir ihale yapılmamıştır. Borçlu Belediye olduğumuz yönünde basında çıkan haberlerle ilgili olarak, Avukatımız aracılığı ile gerekli Hukuki işlemler başlatılacaktır.
Kamuoyuna Duyurulur........
Saygılarımla...