Gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan ve 1 Eylül'e kadar devam edecek olan av yasağı gözleri olta balıkçılarına çevirdi. Tezgahlardaki boşluğu olta balıkçıları doldurmaya çalışıyor. Çanakkale Boğazı'na açılan olta balıkçıları, avladıkları balıkları livarlarında canlı olarak muhafaza ediyor. Gün sonunda limana dönen balıkçılar, yakaladıkları balıkları su dolu kapların içine canlı olarak koyup satışa sunuyor.

Çanakkale'nin en güzel mekanlarından olan kordon boyunda akşam yürüyüşünü yapanlar ise evlerinin yolunu tutmadan önce canlı balık pazarına uğruyor. Burada bütçelerine uygun balığı seçen vatandaşlar, en taze balığı almanın gönül rahatlığıyla evlerine gidiyor. Vatandaşın en çok tercih ettiği balık ise istavrit oluyor.

Çanakkale Boğazı'nda olta balıkçılığı yaparak geçimini sağlayan 'Avcı' adlı teknenin sahibi Bayram Güner, şu an en lezzetli mevsim balığının istavrit olduğunu söyledi. İstavrit avının bol geçtiğini de belirten Güner, "Sabahtan akşama kadar kilolarca istavrit yakalıyoruz. Akşam kaplara bol bol doldurup, 1.5 kiloya yaklaşan bir kabı 10 TL'den satıyoruz. Vatandaşlar hem bütçesine uygun hem de taze balık yiyebilme şansı buluyor. Ayrıca da balık yiyerek sağlıklı beslenmiş oluyorlar" dedi.

Canlı balık pazarında, istavritin yanı sıra oltayla yakalanan çipuranın kilosu 40 liradan, uskumrunun tanesi ise 5 liradan satılıyor.