Bütçe görüşmelerinde taleplerinin karşılanmaması üzerine, “Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz. Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz” sloganıyla bir günlük iş bırakma eylemi yapan KESK üyeleri saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ın da katılarak destek verdiği eylemde, üzerinde “AKP'nin kutusu, doldur doldur bitmiyor" yazılı boş bir ayakkabı kutusuyla, Türkiye gündemine oturan yolsuzluk soruşturmaları kapsamında bulunan ve içi para dolu olan ayakkabı kutularına gönderme yapıldı. Eyleme destek veren Muammer Taşdelen'in elinde taşıdığı boş ayakkabı kutusuyla alanda gezip esprili bir şekilde katılımcıların içine para atmasını istediği sırada, Başkan Gökhan, “Siz boşuna eylem yapıyorsunuz. 6.5 milyon doları size dağıtsınlar iş bitsin. Bak paranın kaynağını da bulduk” diye konuştu.

Eyleme destek verenlerin bir çoğunun ellinde sosyal medyanın fenomeni 'Baaddin' karakteri ve sözlerini içeren dövizler yer aldı. Baaddin karakterli bir dövizde, “Yedirmeyiz diyenler haklı çıktı. Sadece kendileri yemişler", “Avukatı Ali Ağaoğlu'nun gözaltına alınmadığını, karakolun arkasındaki arazinin fiyatını öğrenmek için gittiğini belirtti" yazıları yer aldı. Bir dövizde ise içinde dolarların bulunduğu ayakkabı kutusu fotoğrafı ve üzerinde AK Parti logosu ile altında “Ayakkabı Kutusu Partisi" yazısı dikkat çekti.

Grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Telat Koç, “Bugün iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP'nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik. Bugün bir kez daha emek için, halk için bütçe demeye geldik” dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.