Yaşlı şahsın treni göremediğini fark edenlerin tüm bağrışlarına ve hemzemin geçit görevlisinin yaşlı şahsın ceketinden tutup çekmeye çalışmasına rağmen acı son kaçınılmaz oldu.

Kaza saat 13:30 sıralarında Aydın Atatürk Bulvarı Hemzemin geçidinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre hastaneden dönmekte olan 75 yaşındaki Mehmet Ay, dalgın bir vaziyette Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine dönerken hastanenin yakınında bulunan Atatürk Bulvarı Hemzemin geçide geldi. Bariyerlerin inik ve herkesin trenin geçmesini beklediği bir sırada direk tren yoluna giren Mehmet Ay, yanında pazardan dönen kadınların tüm bağrışlarına rağmen gelmekte olan trenin önünden geçmeye çalıştı. Olayı gören hemzemin geçit görevlisi de yaşlı şahsı kurtarmak için koşup ceketinden yakaladı. Ancak bu sırada gelen trenin altında kalan Mehmet Ay feci şekilde yaşamını yitirdi. Kazayı gören bazı vatandaşlar ise şok geçirdi.

İlk etapta intihar zannedilen olayda yaşamını yitiren Mehmet Ay’ın kulaklarının iyi duymadığı ve olay esnasında aşırı dalgın olduğu öğrenildi. Acı haberi polis ekipleri yaşlı şahsın yakınlarını güçlükle haber verirken, Cumhuriyet Savcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kazayı görenlerden Perihan Çatalçam isimli şahıs, "Pazardan dönüyorduk. Herkes gibi ben de trenin geçmesini bekliyordum. Şahıs geldi, bizim yanımızdan dalgın bir şekilde tren yoluna girdi. Herkes bağırdı, görevli de tuttu. Ancak o hiç birşey duymadı. Ben zaten tren gelince bakamadım. Fenalık geçirdim" diye konuştu. Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.