Ege Üniversitesi'nde tetkikleri yapılan İsmet, sağlıklı günlerin hayalini kurarak, "Şimdi koşmam yasak, çok çabuk yoruluyorum. İyileşince futbol oynayacağım bir de mavi bir bisikletim olursa onu çok hızlı süreceğim" dedi. İsmet çok istediği, üzerinde futbolcuların imzası bulunan Fenerbahçe formasına da kavuştu.

Soma maden faciasında hayatını kaybeden 37 yaşındaki İbrahim Salgın'ın 3 çocuğundan biri olan İsmet Salgın, babasının cenazesinin kaldırıldığı acılı gününde hastalıktan kurtuluşu için gereken iliğin bulunduğu haberini aldı. Ege Üniversitesi, uygun iliğin Avrupa'dan bulunduğu haberini verdi. Oğlunun ilaç masrafları için 4 yıldır her gün madene inen, madenci arkadaşlarının bile donör olduğu baba, bu sevinçli haberini alamadı. Yas evine düşen bu sevinçli haber, İsmet'in gözündeki yaşı kurutmadı belki ama artık o sağlıklı günlerin hayalini kurmaya başladı. Kınık'ta yaşayan İsmet, annesi Aynur Salgın ile birlikte Ege Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy ile görüştü. Çabuk yorulduğu için koşamayan İsmet, sağlığına kavuştuğunda yapacaklarını şöyle anlattı:

"Çok mutluyum. İlik nakli ile iyileşeceğim. Fenerbahçe'deki futbolcular gibi top oynayacağım. Mavi bir bisikletim olursa ama yüksek vitesli olsun onu çok hızlı süreceğim. Arkadaşlarımla hep koşacağım. Babam berber olmalı isterdi, ben istemezdim ama berber olacağım. "

Anne Aynur Salgın, babasının İsmet'i çok sevdiğini, uygun ilik haberini aylarca endişeyle beklediklerini, eşinin iliğin bulunduğu haberini alamadığını belirterek, "İlik haberini duymamız acımızı hafifletmedi ama umudumuzu artırdı. Oğlum inşallah sağlığına kavuşur, mutlu yaşar" dedi.

BARONİ İMZALI FORMAYA KAVUŞTU

Olaydan sonra kendisiyle röportaj yapan gazetecilere Cristian Baroni imzalı Fenerbahçe formasının kendisini çok mutlu edeceğini söyleyen İsmet Salgın için Rönesans Eğitim Vakfı (REV) harekete geçti. Rönesans Eğitim Vakfı yetkilileri, Fenerium Genel Müdürü Aydın Kirman ile irtibata geçti. Vakıf yetkililerinin ricasını kırmayan Kirman, başta Baroni olmak üzere Fenerbahçeli futbolcuların formayı imzalamalarını sağladı.

Vakıf yetkililerinin, teslim ettiği üzerinde Cristian Baroni'nin imzasının yanı sıra, Gökhan Gönül, Moussa Sow, Alper Potuk'un da imzaları yeralan formayı giyen İsmet büyük sevinç yaşadı.