Olay, Pelitlibağ Mahallesi Hürriyet Caddesi’ndeki Hüseyin Armağan’a ait Armağan Elektrik ve Mühendislik adlı işyerinde dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Elektrik ustası Mehmet Ercan, arkadaşı 34 yaşındaki Abdullah Aktaş ile akşam saatlerinde Hüseyin Armağan’ın işyerine geldi. Yanında balık avlamak için dinamit yapımında kullanılan malzemeleri de getiren Mehmet Ercan, balıkçıların “karpit” olarak bildiği patlayıcıyı işyerinin arka bölümünde hazırlamaya başladı. Ercan, elindeki dinamit tüpüne kükürt, kireç, gübre ve asetilen koyduğu sırada büyük bir patlama oldu. Patlama sırasında Mehmet Ercan, ağır yaralandı. İşyerinde ise büyük hasar oluştu, bütün camlar kırıldı.

Patlama sırasında işyerinin ön kısmında olan Abdullah Aktaş ile Hüseyin Armağan ise yaralanmadı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri gönderildi. Ağır yaralanan ve sağ bacağı kopan Mehmet Ercan, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, bomba imha uzmanları da inceleme yaptı.

Mehmet Ercan’ın park halindeki 48 YF 033 plakalı otomobilinde de balık avı için hazırlanmış şekilde 6 ayrı dinamit daha bulundu. Bomba imha uzmanları, dinamitlerin içindeki malzemeleri boşalttı. Polis olayla ilgili Hüseyin Armağan ve Abdullah Aktaş’ın da ifadelerini aldı. Dinamitin hazırlandığı sırada suyla temas etmesi sonucu patlamış olabileceği düşünülüyor.