PKK, 15 Mayıs 1992 tarihinde Şırnak’ın Uludere İlçesi’ndeki Taşdelen Karakolu’na gece yarısı baskın yaptı. Baskında, 27 er şehit olurken, iki er kaçırıldı. 1974 doğumlu Er Aydın Şahin, kaçırılışından iki ay sonra ailesine bir mektup ulaştırdı. O günden beri kardeşlerinden haber alamayan Fevziye ve Necmettin Şahin, barış sürecine umut bağladıklarını belirtti.

Fevziye Şahin, ağabeyinin kaçırıldıktan iki ay sonra Kızılhaç aracılığıyla bir mektup gönderdiğini belirterek, “Mektupta, iyi olduğunu ve en kısa sürede salıverileceğine inandığı yazıyordu. 21 yıl geçti, bir haber alamadık. Biz yaşadığına inanıyoruz. Başbakanımıza mektup yazdım. PKK’nın elinde bulunan esirlerin ailelerine iade edildiğini biliyoruz. Biz de kardeşimizin bulunmasını istiyoruz” diye konuştu. Babasının ve annesinin kardeşine hasret içinde öldüklerini dile getiren Fevziye Şahin, “Annem kardeşimin hasretine 6 yıl dayandı, babam de 12 yıl. Hep kardeşimin bir gün döneceğini umudunu taşıdılar. Bize de ’kardeşiniz bulununcaya kadar mücadele edin’ vasiyetinde bulundular” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A MEKTUP

Son günlerde yaşanan gelişmeleri umutla takip ettiklerini dile getiren Fevziye Şahin, “PKK’nın elindeki kamu görevlilerini serbest bırakacağını açıklaması ile umutlandık. Terör örgütünün elinde olan ağabeyimin yaşadığına inanıyoruz. Ağabeyimin de salınacak görevlilerin arasında yer alması için Başbakanımıza mektup yazdık. Son bırakılan görevliler arasında ağabeyim olmayınca hayal kırıklığı yaşadık. Biz de bir an önce kardeşimize kavuşmak istiyoruz” dedi.

ŞEHİT MAAŞI DEĞİL KARDEŞİMİZİ İSTİYORUZ


Ağabey Necmettin Şahin de, kardeşinin akıbetini sormak için 13 yıl önce Jandarma Genel Komutanlığı’na yazı yazdıklarını söyledi. Şahin, “8 Mart 2000’de gelen cevapta, Söke Asliye Hukuk Mahkemesi’nde gaiplik davası açarak, mahkemeden alınacak kararı Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderdiğimiz taktirde kardeşimi şehit statüsüne koyarak nakdi tazminat ve maaş verilmesini sağlayacaklarını bildirdiler. Babam Kamil Şahin bunu reddetti. Yaşayıp yaşamadığını bile bilmediğimiz kardeşim için verilecek parayı kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Biz şehit maaşı değil kardeşimizi istiyoruz. Kardeşim şehitse de mezarı olsun” dedi.