Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 24 şehidin verildiği 19 Ekim 2011 günü TGB Aydın İl Temsilciliği tarafından Aydın merkez İstasyon Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK ile işbirliği halindedir. Türkiye’yi zor kullanarak bölmektedir” sözleriyle Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen Emre Albayrak’ın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasına sanık Emre Albayrak ve avukatı Süheyla Tezcan katıldı. Önceki duruşmalarda olduğu gibi hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Albayrak, beraatını istedi. İddianameyi ve Albayrak’ın savunmasını inceleyen mahkeme heyeti Albayrak’ın beraatına karar verdi.

Beraat kararına sevinen Albayrak, sözlerinin hakaret değil, eleştirili niteliğinde olduğunu savunarak, “Bu tür davaların gençliği yıldırma politikasının bir ürünü olduğunu söylemiştik. Ortaya attığımız iddialar, somut siyasi olgulardan yola çıkılarak söylenmiş bir sözdü. Açılan davanın temelinin çürük olması nedeniyle beklediğimiz bir karar ortaya çıktı” dedi.