Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde, 2 yıl önce turizmci 56 yaşındaki Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen ve bilirkişi raporlarında cinayete kurban gittiği belirtilen güzellik kraliçesi 32 yaşındaki Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada, yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla işadamı Ahmet Bayer, oğlu Hakan Bayer ve aile dostu Nilgün Okur hakkındaki davanın 3’üncü duruşması, bugün Bodrum 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Aslı Baş’ın ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü, Amerika'daki bir üniversitede öğretim üyeliği yapan Nilgün Okur, avukatı Atilla Kaan Komut ve Bayer ailesinin avukatı Mukaddes Cebeci katıldı.

Yaklaşık yarım saat süren duruşmada Bayer ve Okur'un avukatları müvekkillerinin yalan beyan vermediklerini, yargıyı etkilemediklerini, yalnızca Aslı Baş'ın olay gecesi birkaç kadeh şarap içmiş olabileceğini söylediklerini belirtip, beraatlerini istedi. Duruşma sonunda, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet Bayer, tutuklu bulunan oğlu Hakan Bayer ve Nilgün Okur hakkında beraat kararı verildi.

KARARA İTİRAZ

Baş ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü, kararı temyize göndereceklerini dile getirip, “Aslı'nın ölümünden itibaren bu kişiler sürekli çelişkili ifadeler vererek yargıyı etkilemeye çalıştı. Beraat kararını temyize göndereceğiz, çünkü Aslı otopsi raporlarından da anlaşılacağı gibi o gece alkol almamıştı. Oysaki tanıkların ifadeleri ve iddiaları bu yöndeydi” dedi.

Hem Bayer ailesinin hem de Okur'un avukatı Atilla Kaan Komut ise, “Müvekkilim Amerika'da bir üniversitede profesör. Yalancı tanıklık nedeniyle daha önce de ifade vermişti, ancak suçlamaları kabul etmedi. Tanık ifadelerinin yargılamayı etkilemeye yönelik olmadığı bugünkü beraat kararı ile ortaya çıktı. Bu konuda müvekkillerimiz rahat” diye konuştu.

Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili olarak Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, haklarında müebbet hapis cezası istenen Hakan Bayer, Volkan Bayer ve Ahmet Bayer, 5 Nisan’da yeniden yargıç önüne çıkacak.