Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'ndeki 3 katlı apartmanın 1'inci katında geçen 8 Şubat'ta meydana gelen olayda Gökhan Aker, yaklaşık 5 aydır ilişki yaşadığı Ayşe Kocaoğlu ve annesi 45 yaşındaki Şule Tirimoğlulları'na av tüfeğiyle saldırdı. Ayşe Kocaoğlu sol omzundan yaralanırken, Şule Tirimoğlulları götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yakalanan Aker, cezaevine gönderildi. 2 aylık hamile olduğu anlaşılan Ayşe Kocaoğlu ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedaviye alındı. Omzunda enfeksiyon oluşan Kocaoğlu'na hamile olduğu için ilaç verilemedi. Kolunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kadına Sağlık Bakanlığı'ndan alınan özel izinle 26 Şubat'ta kürtaj yapıldı.

OLAY GÜNÜ YAŞANANLARI İLK KEZ ANLATTI

Kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ömürboyu hapis istemiyle yargılanan Gökhan Aker, Ayşe Kocaoğlu'nun da katıldığı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmada olay günü yaşananları ilk kez anlattı. Cinayeti ilk kez itiraf eden Aker, "Samimi olarak itirafta bulunuyorum. Suçumu itiraf ediyorum. Çocuğum için bunu yaptım. Olay günü bebeği aldırdıklarını söylediler. Bu yüzden öfkeme yenildim. Eşimin çocuğu aldırmadığını polisten öğrendim" dedi.

Gökhan Aker öldürdüğü Şule Tirimoğlulları'nın olaydan birkaç gün önce kendisini dövdürmek için adam topladığını da öne sürdü.

Gökhan Aker'in annesi Havsa Ç. ise oğlunun Kocaoğlu ile 4- 5 aydır birlikte yaşadığını anlattı. Oğlunun baba olmayı beklediğini belirten Havsa Ç. olay günü Kocaoğlu'nun telefonla mesaj atarak Aker'i eve çağırdığını ve tahrik sonucu cinayetin işlendiğini iddia etti.

Duruşmaya katılan Ayşe Kocaoğlu avukat eşliğinde konuşmak istediğini belirterek ifade vermedi. Duruşma ertelendi.