Salihli Devlet Hastanesi özel güvenlik görevlisi Saffet Ergün’ün, dün sabah saatlerinde nöbet yerine gelen ismi öğrenilemeyen kadın, ağlayarak Huzurevi Mevkii’ndeki çöp konteynerinin yanında bir bebek gördüğünü söyledi. Bunun üzerine Ergün, motosikletiyle söz konusu yere gitti ve su birikintisinde ıslanmış, üzerindeki battaniyenin bir kısmı açılmış kız bebeği gördü. Hemen sağlık ekiplerine haber veren Ergün, bebeğin titrediğini fark edince, ambulansı beklemeden Salihli Devlet Hastanesi’ne getirdi. Soğuktan donmak üzereyken bulunan henüz bir günlük olduğu tespit edilen talihsiz bebek Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı ve karnı doyurulup kıyafeti değiştirildi.

KORDONU BİLE KESİLMEMİŞ

Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Gürsoy, “Bebek hastanemize geldiğinde ıslanmış haldeydi ve kordonu bile kesik değildi. Kordonunu kestik. Bebekte ısı kaybı olmuştu. Bebeğin Salihli Devlet Hastanesi olarak gerekli tedavisini yaptık. Bebek, 2 kilo 480 gram ağırlığında şu anda Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Bebeğimizin sağlık durumu çok iyi. Manisa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Bebek bugün Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne teslim edilecek” dedi.

BULUNDUĞUNDA TİTRİYORDU

Özel güvenlik görevlisi Saffet Ergün, “Sabah hastaneye nöbete gelmiştim. Bu sırada hastanedeki güvenlik kulübesine 35 yaşlarında bir kadın geldi. Ağlayarak çöp konteynerinin yanında bir bebek gördüğünü söyledi. Polis ve sağlık ekiplerini aradım. Daha sonra şefimden izin alarak kendi motosikletimle olay yerine gittim. Bebeğin yanına gittiğimde üstü açılmış ıslanmış ve su içindeydi. Bebeğin yanına bir kedi gelmiş. Daha sonra bir köpek geldi. Ben köpeği ve kediyi uzaklaştırdım. Biraz ambulansın gelmesini bekledim, bebeğin titrediğini görünce de kendim Salihli Devlet Hastanesi acil servise getirdim” diye konuştu.

Bebeği bırakan kişi ya da kişilerin bulunması için harekete geçen polis ekiplerinin çalışmasını sürdürdüğü bildirildi.