Bodrum'un Güvercinlik Köyü'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından, geçen yıl tamamlanarak 100 milyon Lira harcanan 'Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'nin yarımadadaki beldelere giden ana su hattında, dün gece saat 22.00 sıralarında, bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Güvercinlik Köyü'nün içinden geçen Bodrum-Milas Karayolu patlamanın ardından sular altında kaldı. Büyük bir gürültü ve şiddetle karayolunun alt tarafında bulunan duvarları aşan içme suyu yaklaşık 10 evde su baskının yaşanmasına neden oldu. Evde maddi hasar oluşurken, eşyalar kullanılamaz hale geldi. Park halindeki otomobiller ise duvardan kopan taş ve dağdan gelen molozların altında kaldı. Bazı evlerin giriş kapısı ise yarıya kadar tamamen çamur ve topraklı su ile kapandı. Evleri ve otomobilleri su ve moloz altında kalan vatandaşlar isyan etti.

Büyük bir kabus yaşadıklarını belirten Ayşenur Kılkıl, "İlk önce suları görünce yağmur yağıyor zannettik. Geçen araçların suları aşağıya gelmeye başlamıştı. Daha sonra büyük bir gürültüyle sel şeklinde sular akmaya başladı. Yaklaşık beş dakika boyunca su aktıktan sonra karayolun hemen alt tarafında bulunan duvarın yıkıldığını ve evimizin demir kapısını patlatarak aşağıya doğru gittiğini gördüm. Çaresizce izlemek zorunda kaldık. O anda dışarıya çıkamazdık, evimizden elimiz kolumuz bağlı izlemek zorunda kaldık. Hiç olmadık bir zamanda televizyon izlerken, gökyüzünde yıldızlar varken, büyük bir kabus yaşadık" dedi.

Olay yerinde inceleme yapan Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın "Patlama nedeniyle ilgili henüz tam bir bilgimiz yok. Sabah daha detaylı bilgiye ulaşacağız. Vatandaşlarımız da herhangi bir sorun yok. Sel sırasında en büyük tesellimiz aracın geçmemesi oldu. Bir anda yolda giderken sel suları üstüne geliyor, o zaman ölüm olurdu. Yarın yapılacak incelemenin ardından borulara bakılacak, değişmesi gerekiyorsa çelik boru kullanacağız. Yarımadada büyük bir su sıkıntısı olacağını düşünmüyorum" dedi.

Bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk edildi. Vidanjörler tarafından su tahliye edilirken, kepçe yardımıyla yolda bulunan molozları temizleme çalışması yapıldı. Çalışma sabah saatlerine kadar devam etti.