Gece sabahlara kadar davul zurna ve yüksek sesli müzik eşliğinde gerçekleştirilen düğünlerin aksine Almanya’dan düğün yapmak için Bodrum’a gelen Call ve Barış Borak kardeşler, düğünlerinde davul zurna ve müziğe ihtiyaç duymadan işaret diliyle eğlendiler. Sülale boyu işitme ve konuşma engelli olan Borak Ailesi’nin işaret diliyle yakaladığı mutluluk ise görülemeye değerdi.

Edinilen bilgiye göre Cem Borak yıllar önce ailesi ile Almanya’ya gitti. Anne-babası gibi işitme ve konuşma engelli olan Cem Borak, Almanya’da yine kendisi gibi işitme ve konuşma engelli olan Jana Borak Besihoner ile evlenerek Almanya’ya yerleşti. Bu evlilikten Barış ve Call adını verdikleri iki erkek çocukları olan Borak Ailesi çocuklarını Almanya’da sünnet ettirdi. Melez de olsa Türk olan babalarının örf ve adetlerine izine geldiklerinde şahit olan Barış ve Call kardeşler için Babaannesi Deniz Borak tarafından Muğla’nın Bodrum ilçesinde dilerle destan bir sünnet düğünü yapıldı. Herkes işitme engelli olduğu için hiçbir müzik aletinin kullanılmadığı düğünde sünnet çocukları da davetliler de işaret diliyle gönüllerince eğlendiler.

Call ve Barış kardeşlerin kına gecesine Türkiye’nin birçok şehrinden ve yurtdışından çok sayıda işitme engelli davetli katıldı. Sünnet çocukları ile annesi, babası, babaannesi, dedesi ve davetlilerin işitme engelli olduğu sünnet düğününde herkes işaretlerle eğlendi.

İşitme engeliler için tercümanlık yapan Gülsen Durna bu organizasyonun Call ve Barış’ın babaanne ve dedeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirterek “Çocuklar Almanya da sünnet oldular burada da küçük bir organizasyonla onların bu güzel şerefli gününde bir arada olmak için arkadaşlarını davet ettiler. Buradaki her kez işitme engelli” dedi.

Sünnet olan çocukların babaannesi olan işitme engelli Deniz Borak ise “Torunlarım Münih’te dünyaya geldiler orda büyüdüler. 2 ay önce çocukların sünnetini orada yaptırdık. Türkiye’ye gelerek arkadaşlarımız ve dostlarımızla bir arada olmak için bu geceyi tertip ettik” dedi.
Sünnet olan 7 yaşındaki Call Borak ise sünnet olmaktan çok mutlu olduğunu ifade edip utandığı için daha fazla konuşmazken, 8 yaşındaki Türk abisi Barış Borak ise “Çok değişik ve güzel bir duygu. Mutluyum ve heyecanlıyım” dedi.

Sünnet olan çocukların annesi Jana Borak Besıhoner ise çok mutlu olduğunu ifade ederek “Sünnet düğünü çok değişik geldi bana çok mutlu oldum. Sünnet düğünü için Türkiye’ye geldim, Bodrum’dayım” diyerek çocuklarının Türk usulü mürüvetini görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Almanya’da doğan çocuklarını her yıl Türkiye’ye getirip Türk örf ve adetlerini de yaşatmaya çalıştığını belirten Baba Cem Borak ise “Barış ve Call Almanya’da doğdu büyüdü. Her sene izinlerimi Türkiye’de geçiririm sünnet düğününü yapmak için anneleri ve dostlarımızla birlikte buradayız ve çok mutluyum” dedi.

Ellerine kına yakılan çocuklar Türk geleneklerine göre bir sünnet düğünü yapıldı. Herkesin sadece işaret diliyle konuşması ise düğünde ilginç görüntüler oluşturdu.