Almanya, İstanbul ve Bursa'dan yaz tatillerini geçirmek için seyahat acentesinin ayarladığı Yalıkavak’taki 4 yıldızlı Golden Age Otel'e gelen turistler şok yaşadı. Otel görevlilerinin, temizlendiğini belirttiği odalara yerleşmek için yaklaşık 8 saat bekleyen turistler, otelin ek olarak yaptığı henüz inşaat halinde olan ve kapıları bile bulunmayan odaları görüncü neye uğradıklarını şaşırdı. Kendilerine gösterilen odalara girmeyeceklerini belirterek paralarını geri isteyen turistler ile otelin muhasebe müdürü Faik Bahçeli arasında tartışma yaşandı. Turistler jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dava açacağız

Almanya'nın Köln kentinden gelen kozmetik ürünleri satıcısı Esra Gökçe (32) “Şubat ayında iki haftalık tatil için rezervasyon yaptırarak kişi başı bin 500 lira ödedik. Eşim ve çocuklarımla tatile geldik. Odalar temizleniyor diyerek saatlerce beklettiler. Sonra da kalmamız için inşaat halindeki odaları gösterdiler. ’Siz girin yerleşin eksiklikler 4-5 gün içinde tamamlanır’ dediler, paramızı da vermediler. Jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Paramızı geri almak için acente ve otel hakkında dava açacağız” diye konuştu.

Yeni evliler de mağdur

İstanbul'da bir restoran-kafenin işletmeciliğini yapan ve geçen hafta evlenen Tankut Çeltekoğlu “Eşime sürpriz yaparak Bodrum'da dört yıldızlı bu otelde bir haftalık tatil için yer ayırttım. Parayı da peşin verdim. Bize gösterilen odalarda işçiler çalışıyor. Otel dolu olduğu için bize başka oda veremediler” dedi.

Acentayı suçladı

Otelin Genel Müdürü Cemil Moralılar da suçun rezervasyonları yapan acenteden kaynaklandığını ileri sürerek, “Gereğinden fazla turist göndermişler. Kimseyi dışarıda bırakmayız. Turistleri aynı kalitede bir başka otele yönlendirerek sorunu çözmeye çalışacağız. Kimsenin mağdur olmasını istemezdik” diye konuştu.