Bodrum’da polisin düzenlediği operasyon çerçevesinde 1 Haziran’da sekiz kişi ile birlikte tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne konulan Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gündemdeki yerini koruyor. Bodrum’da sivil toplum örgütleri, Başkan Kocadon’a destek vermek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çerçevede arabalara broşürler dağıtılırken, sokak ve caddelere afişler asıldı ve billboardlar da kiralanarak destek mesajları yerleştirildi. Sosyal paylaşım sitelerinde açılan 'Bodrum başkanını istiyor' kampanyasında da 20 bin imzaya ulaşıldı.

Kocadon İnisiyatif Grubu Sözcüsü Özay Kartal, 'Sadece Bodrum Aşkıyla Çalıştı, Başkanımızı Geri İstiyoruz', 'Onu Biz Seçtik, Başkanımızı Geri İstiyoruz', 'Son Halikarnas Balıkçısı. Onu Şimdiden Özledik', 'Sevgiyle Saygıyla Enerjiyle Sadece Bodrum Aşkıyla Çalıştı' pankartlarının, Kocadon dönünceye kadar Bodrum sokaklarında ve araçlarında kalacağını belirtti. Kartal, "Üç yıldır sürdüğü söylenen operasyonu tam sezon başlangıcında yapmaları ve başkan Kocadon'un gözaltına alınış şeklini Bodrumlulara bir hakaret olarak görüyoruz. Bodrumluların sevgisini kazanmış, üç yılda otuz yıllık işleri yapmış başkana Bodrumlular olarak sahip çıkmayı bir borç bildik. Haksızlıkla mücadele ederdi, haksızlığın kurbanı oldu. Yargı süreci devam ediyor. Ancak biz başkanımızın rüşvet ve benzeri gibi konuların içinde olabileceğine ihtimal vermiyoruz. Bu nedenle başkanımızı bizimle birlikte oluncaya kadar desteklemeye devam edeceğiz. Tek isteğimiz yargı sürecinin hızlanması, gerçeklerin hızla ortaya çıkması ve başkanımıza kavuşmak. Başkanımızın tutuklanması ile sadece ailesi ve yakınlarının değil Bodrumluların da cezalandırıldığını düşünüyoruz" dedi.

'HİZMET ETMENİN DIŞINDA DÜŞÜNCESİ OLMADI'

Mehmet Kocadon'un kızkardeşi Dilek Kocadon Toprak da tutuklu olan ağabeyi ile ilgili hukuki sürecin hızla sona erdirilmesi için Muğla Barosu'ndan Mehmet Türkoğlu, İhsan Kaya, Gülcan Vatandaş ile İstanbul Barosu'ndan Selçuk Soybay adlı avukatlar aracılığı ile bir üst mahkemeye tutukluluğa itiraz ettiklerini belirtti. Toprak, "Hukuki süreç başlamışken çok fazla açıklama yapmak hem yargıyı hem ağabeyimi töhmet altında bırakmak olur. Bizim amacımız hukuki sürecin hızlanması ve suçsuz olduğuna inandığımız ağabeyimize bir an önce kavuşmak. Ağabeyimin önce yaşadığı belde Ortakent- Yahşi ardından Bodrum'a hizmet etmenin dışında bugüne kadar hiçbir niyeti ve düşüncesi olmamış, hiçbir zaman kanunsuz işlerin içinde bulunmamıştır" diye konuştu.