Bodrum'daki Dünya Engelliler Günü kutlamaları 'Engel Yok' sloganıyla Bodrum Otobüs Terminali'nden başlayan yürüyüşla başladı. Yürüyüşe, Bodrum Sağlık Vakfı Başkan Yardımcısı Vehbi Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Belediye Meclisi'nin tek engelli üyesi CHP'li Abdülmecit Poyraz, CHP'li bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi İngilizce öğretmeni Hülya Kocadon, Kore gazileri svil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Bodrum Sağlık Vakfı, Yahşi Özel Uygulama ve Eğitim Merkezi ve Umurca İlköğretim Okulu bünyesinde eğitim gören 150 engelli öğrenci katıldı.

Belediye Meydanı'na kadar devam eden 500 metrelik yürüyüş boyunca, 'Dilemiyoruz, İnsanca Yaşam Hakkımızı İstiyoruz', 'Eğitimde Feda Edilecek Fert Yoktur. Atatürk', 'En Büyük Engel Sevgisizliktir',  'Engelli olmak engel değildir', 'Biz de Varız' ve 'Karanlığı Bürüneceğine Bir Işık da Sen Yak' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşe gözlerinde siyah bantlarla arkadaşlarının kolunda katılan Bodrum TED Koleji öğrencileri üç saatliğine görme engelli olarak destek verdi.

Yahşi Özel Uygulama ve Eğitim Merkezi'nde öğrenim ve eğitim gören engelli çocukların sahnelediği "Anadolu'nun Her Köşesinden" isimli gösteri büyük alkış aldı. Halay ve çiftetelliye izleyicilerlerde alkışlarla tempo tuttu. Umurca İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri Buse Can ve Ozan Koç da 'Sevgi İstiyoruz' isimli şiiri okudu.

'BODRUM'UN ENGELİ DOSTU KENT OLMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUM'

Tekerlekli sandalyesiyle etkinliklere katılan CHP'li Bodrum Belediye Meclis Üyesi Abdülmecit Poyraz, "Engelli çocuklarımızın, insanlarımızın önüne engel konuluyor. O engelleri geçemeyenlere engelli deniliyor. Bu engellilik değildir. Bu gibi kişileri sosyal aktivitelerini, eğitimini ve işini yetenekleri olduğu halde yerine getiremeyen insanlar olarak değerlendirmeliyiz. Engelli çocuklarımız için sosyal hakların yetersizliği hat safhadadır. Bodrum'un konukları, turistleri ve ilçede yaşayan engelli vatandaşlarıyla birkaç yıl içerisinde 'Engelli Dostu Kent' olması için mücadele veriyorum" dedi.