A.O.T.’nin şehir dışında olduğu 17 – 25 Temmuz tarihlerinde Yenidoğan Mahallesi'ndeki eve giren hırsızlık şüphelileri, içinde 27 bin Euro ve çok sayıda tapu senedinin bulunduğu çelik para kasası ile 85 ekran LCD televizyon, bir miktar altın ve çeşitli markalarda 15 şişe viskiyi çalarak kaçtı. Ev sahibi evine dönünce soyulduğunu anlayarak durumu polise bildirdi.

Harekete geçen Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, evde ve çevresinde yaptıkları incelemenin ardından olayı gerçekleştiren 6 şüphelinin kimliklerini tespit etti. İlk olarak yakalanan N.Ç.’nin verdiği ifade doğrultusunda diğer şüpheliler U.M., M.Ç. (34) ve Ş.A.T.'yi de (31) gözaltına aldı. İsmi açıklanmayan iki şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Şüphelilerin, kasayı sanayide bir kaportacıda açtıkları, içindeki paraları ve altınları paylaştıktan sonra boş kasayı Enne Barajı'na attıkları öğrenildi. Boş kasa ekipler tarafından barajdan çıkartıldı. 4 şüpheli çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.