Çanakkale'ye gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti binasında yaptığı konuşmada kente 500 yataklı devlet hastanesi yapılacağını açıkladığı konuşmada, "Bu, Tayip Erdoğan sünnetidir" dedi.

Kafkas, Çanakkale programına Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret ederek başladı. Valilikte ziyaret defterini imzalayan Bakan Yardımcısı Kafkas'a Vali Tuna çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kafkas'ı, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve çok sayıda partili karşıladı. Kafkas, uzun süreden bu yana yapılması planlanan ancak, arsa sorunu nedeniyle geciken 500 yataklı devlet hastanesi yatırımıyla ilgili açıklama yaptı. Kafkas, 105 milyon TL'ye mal olacak yeni hastanenin 2015 yılına kadar tamamlanacağını, şöyle devam etti:

'Böyle başarı öyküsü yok'


"2015 yılında hastaneyi tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah ihale tamamlanıp temel atılırken müteahhitle oturup bir pazarlık da yaparız. Bu, Başbakanımızın sünnetidir ya! Tayyip Erdoğan farkı budur. Eskiden böyle büyük bir hastane 15 sene sürerdi. Ne zaman biteceğini Allah'tan başka kimse bilmez. Çünkü müteahhit o işi bitirmez ve her yıl keşif artışı alarak daha fazla para kazanırdı. Böyle sürer giderdi. Şimdi biz ne yapıyoruz, temelini atarken açacağımız günün saatini veriyoruz. Bu Tayyip Erdoğan sünnetidir. Tayip Erdoğan Türk siyasetini temize çekerken Türk yönetiminin anlayışını, mantığını, vicdanını, yönetip iş yapma şeklini de temize çekmiştir.

10 yılda Türk ve dünya siyasetinde bu kadar kısa sürede bu kadar büyük işler başarıp marka haline gelmiş dünyada böyle bir başarı öyküsü yok. Sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdik. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye artık rol model ülke olarak takdim ediliyor. Eski bakanımız Harward'da ders vermeye çağrılıyor. Çalışma Ekonomisi mezunuyum. O yıllarda sosyal devlet modeli olarak Almanya gösterildi. Bugün Allah'a şükür Almanya'nın halkına sunduğu sağlık hizmetlerinden biz çok daha kapsamlısını sunuyoruz."

İslam'da Kuran'dan sonra geliyor


Sünnet, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in davranışları ve herhangi bir konuda söylemiş olduğu söz (kavli), fiil (fi'il) ve takrirlerine verilen addır. Sünnet, hadisin uygulanma şeklini tanımlayan bir ifadedir. Hadis ile ilgili genel sakınca ve yetersizlikleri içerir. Bunlar hadislerin yaklaşık iki yüzyıl boyunca sözlü olarak nakledilmesi ile ortaya çıkan sorunlardır.

Sünnet, (peygamberin söz ve davranışları) İslam hukukunda kaynak olma açısından Kuran'dan sonra gelmektedir.
Sahabiler, Kuran dışında, peygamberin bazı söz ve fiillerini de ezberlediler ve yazdılar. Hadis ve Sünnet, Kuran'ın öncelikli bir tefsiri olduğu gibi, bütün İslam dünyasında İslam yaşayışının ana ilkelerini belirleyen bir geleneği kapsadı ve şeriatın ikinci ana kaynağı sayıldı. Sünnet-i müekkede peygamberin devamlı yaptığı, sünneti gayri müekkede ise ara sıra yaptığı işlerin tanımlaması için kullanıldı. Kuran, Müslümanlara takip edilmesi gereken örnek olarak peygamberi gösterdiği için peygamberin her davranışı yaşarken olduğu gibi vefatından sonra da hadis kitaplarında yazılan şekliyle inananlara örnek oldu. Hadis üzerinde yapılan çalışmalarla Hadis ilimleri doğdu.