Gece yarısı itibariyle Çanakkale’de başlayan yağışlar sabaha dek sürdü. Meteoroloji Müdürlüğü, kent merkezinde metrekareye son 10 saatte 57.2 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Şiddetli sağanağın en çok etkisini hissettirdiği yerler Lapseki ile Bayramiç İlçesi oldu. Lapseki’de ilçe merkezinin içinden geçen Çınarlıdere’nin bazı bölümlerinde aşırı yağış nedeniyle taşkınlar görüldü. Cumhuriyet Mahallesi Aydoğan Caddesi sular altında kaldı. Burada bulunan Hacı İsmail Efendi Camii’nin bahçesi de su ile doldu. Aynı bölgede bazı evlerin alt katlarını da su bastı. Belediye ekipleri gece boyu çalışmalarını sürdürdü.

Bayramiç İlçesi'nde ise, Çamlık Deresi taştı. İlçe merkezindeki çok sayıda ev ve işyeri su içinde kaldı. Yiğitler Köyü'nde de Kurşak Çayı’nın taşması sonucu ilçeye bağlanan köy yolu trafiğe kapandı. Domates ve biber tarlaları sular altında kaldı. Bayramiç Kaymakamı Osman Yenidoğan, yağıştan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Yenidoğan, tarlalarda mahsur kalan bazı köylülerin olduğunu, kendilerine cep telefonuyla ulaşanları kurtarmak için ekipleri görevlendirdiklerini bildirdi. Bayramiç Belediyesi ve kaymakamlık ekipleri köylerde ve ilçe merkezinde çalışmalarını sürdürüyor.