Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında çok sayıda ev ve işyerine baskın düzenledi. Operasyonda, aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'nin bir önceki Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ve doktar, avukat, işadamları, yardımseverler, öğrencilerin de bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Ev ve işyerlerinden gözaltına alınanlar polis ekiplerince tek tek Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Saat 10.00 itibarıyla emniyete getirilen şüpheli sayısı 15'i buldu.

GÖZALTI SAYISI 18

FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah saatlerinde 28 ev ve işyerlerine yaptığı baskında ÇOMÜ'nün bir önceki Rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner'in yanısıra, Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nin (ÇAGİAD) eski başkanları, bir doktor, bir avukat, işadamları, yardımseverler, üniversite öğrencilerin de bulunduğu toplam 18 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinden gözaltına alınanlar polis ekiplerince tek tek Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra ifadeleri alınmak üzere Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan operasyonun Ankara merkezli ve Çanakkale dışındaki bazı illeri de kapsadığı öğrenildi.

28 NİSAN'DA DA BASKIN YAPILMIŞTI

Çanakkale'de polis, geçtiğimiz 28 Nisan tarihinde de ÇAGİAD binasına baskın gerçekleştirerek, içeride arama yapmıştı. Polis, binadaki bilgisayar ve bazı dokümanlara el koyarak incelemeye almıştı. Operasyonun 2012 yılında üniversite öğrencilerine verilen bursla ilgili olduğu belirtildi.

Bugün düzenlenen operasyonun da, 28 Nisan'daki ÇAGİAD'a yapılan baskın ve ÇAGİAD'ın ÇOMÜ ile yaptığı 201 öğrenciye burs anlaşmasıyla ilgili olduğu öğrenildi.