Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Sivrice Koyu'ndan denize açıldıkları belirlenen kaçakları taşıyan lastik bot, gece yarısı alabora oldu. Afganistan uyruklu 4 çocuğun cesedine ulaşılırken, 51 kişi ise sağ olarak Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Babakale Limanı'na getirildi. Ayrıca gece boyunca Sahil Güvenlik ekipleri, şiddeli lodos ve yağmura rağmen denize açılan toplam 357 kaçağı daha dalgalarla boğuşurken bulup kurtardı.

Bugün saat 01.00 sıralarında Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı'nı arayan kaçaklar, bindikleri lastik botun Ayvacık açıklarında alabora olduğunu bildirip, yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye TCSG 28 ve SAGET 25 botları gönderildi. Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Sivrice Koyu'nda denize açıldıkları belirlenen Afaganistan ve Suriye uyruklu 55 kaçaktan 51'i sağ olarak kurtarılırken, Afganistan uyruklu 3'ü erkek 4 çocuğun ise cesedine ulaşıldı.

Kurtarılan kaçaklar Sahil Güvenlik botuyla Babakale Limanı'na getirildi. Kaçaklar burada sağlık ekipleri tarafından muayeneden geçirildi. Durumu ağır olan 1'i çocuk 4 kaçak ise tedavileri için Edremit Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

GECE BOYUNCA 357 KAÇAK

Öte yandan yağmur ve şiddetli lodosa rağmen denize açıldıkları belirlenen, aralarında kadınların da bulunduğu, çoğunluğunun Suriyeli olduğu belirlenen 357 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerinin gece boyunca yaptığı arama-kurtarma çalışmaları sonucu, büyük bölümü botları batmak üzereyken bulunup kurtarıldı. Kurtarılan 357 kişi Ayvacık'a getirildi. Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'nde yer olmaması nedeniyle kaçaklar, Ayvacık Belediyesi'nin alt katındaki konferans salonuna götürülüp, insani yardım yapıldı.